Eater (Fear Itself)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula episodi de televisióEater
SèrieFear Itself (sèrie de televisió) Modifica el valor a Wikidata
TemporadaFear Itself, season 1 (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Número d'episodi5 Modifica el valor a Wikidata
AnteriorIn Sickness and in Health (Fear Itself) Modifica el valor a Wikidata
SegüentNew Year's Day (Fear Itself) Modifica el valor a Wikidata
Estrena3 juliol 2008 Modifica el valor a Wikidata
DirectorStuart Gordon Modifica el valor a Wikidata
GuionistaRichard Chizmar, Johnathon Schaech i Peter Crowther Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata

"Eater" és el cinquè episodi de l'antologia de terror de la NBC Fear Itself i està basat en la història curta de Peter Crowther del mateix nom.[1][2]

Argument[modifica]

Elisabeth Moss interpreta l'oficial Danny Bannerman, un "boot" o un oficial de policia recentment contractat. Bannerman forma part d'un detall que custodia a Mellor, un cajun assassí en sèrie i caníbal sobrenomenat "Eater" (perquè un dels seus crims va implicar que torturava, matava i menjava una jove mentre encara estava viva). A mesura que avança la nit, comença a reconèixer que el comportament dels seus companys, només masculins, és cada cop més estrany i que estan sent assassinats un a un. Bannerman més tard descobreix que el "Eater" ha estat utilitzant màgia negra tot el temps i que esperava utilitzar-la per fer-la alliberar i després matar-la.

Obté el seu desig en haver robat les claus de Bannerman en un enfrontament anterior entre els dos i comença a caçar Bannerman. Mentrestant, Bannerman està fugint i intenta buscar una sortida, però tots els accesos estan bloquejats o tancats. En lloc d'això, formula un pla i, mentre s'amaga del Mellor en un armari d'escombres, ingereix verí per a rates i crida "Eater". Mentre Bannerman i Mellor tenen una baralla èpica, ella posa un parell de manilles a tots dos. Mellor s'enfada i comença a menjar-la. Aconsegueix matar "Eater" perquè abans havia ingerit verí per a rates i per això, Mellor també s'enverina i crida en un atac de ràbia; "M'has matat, puta! M'has matat!" i tant Bannerman com Mellor moren.

Repartiment[modifica]

Recepció[modifica]

La recepció crítica de l'episodi va ser generalment positiva.[3] The A.V. Club va puntuar l'episodi amb una A−, acreditant a "Eater" com "fàcilment l'episodi més fort fins ara i l'únic que realment em va espantar en alguns moments".[4] Bloody Disgusting i Den of Geek van acreditar la direcció de Stuart Gordon com a benefici de l'episodi, que creien que faltava de vegades.[2][5]

Matt Fowler de IGN va ser més crític, va criticar la sèrie per tenir massa episodis que no van mantenir la suspensió de la incredulitat i també va afirmar que "tot el comportament juvenil de la policia durant la història va ser completament inane i no va fer res més que impedir que m'interessés el més mínim possible en aquest episodi".[6]

Referències[modifica]

  1. «Nibble on Fear Itself's Eater» (en anglès americà). Dread Central, 28-04-2008. [Consulta: 12 novembre 2020].
  2. 2,0 2,1 Massacre, Tex. «Fear Itself Review: Episode 1.5 'Eater'» (en anglès americà). Bloody Disgusting!, 02-07-2008. [Consulta: 12 novembre 2020].
  3. Holcomb, Brian. «Fear Itself: "Eater"» (en anglès americà). Slant magazine. [Consulta: 12 novembre 2020].
  4. Tobias, Scott. «Fear Itself: "Eater"» (en anglès americà). The A.V. Club, July 3, 2008. Arxivat de l'original el 2019-11-15. [Consulta: 12 novembre 2020].
  5. «Fear Itself season 1 episode 5 review: Eater» (en anglès americà). Den of Geek, 20-07-2008. [Consulta: 12 novembre 2020].
  6. Fowler, Matt. «Fear Itself: "Eater" Review». IGN, May 12, 2012. Arxivat de l'original el 2020-09-05.

Enllaços externs[modifica]