Ernesto Chulia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaErnesto Chulia

Ernesto Chulià Ramiro és un important trompetista nascut a Catarroja, València al 1974. Actualment és professor de trompeta al Conservatori José Iturbi.

Biografia[modifica]

Ernesto Chulià va nàixer el 11 de Juny de 1974 en una família dedicada a la música. El seu pare, Salvador Chulià, va traspasarle a él i al seu germà, Vicente, l'amor per la música.

Va estudiar en els conservatoris José Iturbi i Joaquin Rodrigo, on va estudiar de la mà de Vicente Lopez (alumne del famós trompetista Maurice André).

A l'any 1994 va terminar la carrera de superior al Conservatori Municipal de Barcelona. Al acabar, va comenzar a fer salides a França, on va col·laborar amb molts trompetistes en Paris o Presle, pero el més especial per a él va ser San Juan de Luz, on va conéixer per primera vegada a Maurice André.[1]

Entre 1996 i 2006 va fer nombrosos concerts per tota Espanya. A més, ha colaborat en algunes orquestes, la més important la Sinfónica de Madrid. També era molt buscat per a impartir cursos en Espanya i Latinoamérica.

Entre 1996 i 2011 va ser professor de trompeta al Conservatori Municipal de Fuenlabrada.[2] A la misma vegada, era solista de Fliscorn a la Sinfónica de Madrid treball que va deixar a l'any 2013. Des d'aquest any, es professor de trompeta al Conservatori José Iturbi de València.

Referències[modifica]

  1. «Maurice André in Saint-Jean-de-Luz (France)». [Consulta: 25 abril 2024].
  2. «datos.bne.es» (en castellà). [Consulta: 25 abril 2024].

Enllaços externs[modifica]