Residència Faber

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióResidència Faber
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipuscentre cultural
organització
residència creativa Modifica el valor a Wikidata
Història
Creaciósetembre 2016
Activitat
Membre deRes Artis Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Gerent/directorFrancesc Serés (2016–2021) Modifica el valor a Wikidata
Part deAjuntament d'Olot (2016–)
Departament de Cultura (2016–)
Institut Ramon Llull (2018–) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webfaberllull.cat… Modifica el valor a Wikidata
Instagram: faberllull Modifica el valor a Wikidata

La Residència Faber (del llatí faber, 'artesà', 'obrer', 'forjador'…)[1] és una residència d'arts, ciències i humanitats ubicada a la ciutat d'Olot (Garrotxa) inaugurada la tardor de 2016 i dirigida per Francesc Serés. Més concretament, està ubicada a l'Hotel Riu Fluvià, des d'on es veu la Serra del Corb i el Puigsacalm.

Història[modifica]

La idea del projecte va sorgir del regidor de cultura d'Olot, Josep Berga, el 2012, qui volia establir una residència creativa que anés més enllà d'un escenari local, que pogués ser pensada en clau nacional. Berga va contactar qui posteriorment seria el director del centre, Francesc Serés, escriptor que ja havia visitat altres residències d'escriptors, com la Ledig House, als Estats Units, o a Bordeus, per a pensar el projecte.

La idea inicial era fomentar una retroalimentació entre professionals estrangers i catalans amb els garrotxins i la resta de catalans, abastant temàtiques artístiques, literàries, periodístiques, científiques o fins i tot religioses.[2] El projecte va néixer amb un pressupost de 150.000 euros anuals, repartits al 50% entre l'Ajuntament d'Olot i el Departament de Cultura de la Generalitat.[2]

Els primers residents van arribar-hi el setembre dels 2016, i entre els integrants es trobaven l'escriptora i periodista Anna Ballbona, autora de Joyce i les gallines, l'escriptor anglès Philip Hoare i el salvadoreny Jorge Galán, entre d'altres.[2] Les estades duren aproximadament un mes. Les primeres tongades de residents es fan entre setembre i novembre de 2016 i la segona entre gener i febrer del 2017.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Residència Faber