Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Flow per a un nom d'espai sencer

65
Darrera edició del resum per Gerardduenas 09:18, 2 jul 2015 fa 8 anys

Fet! Vegeu phab:T99117 per més informació

QuimGil (discussiócontribucions)

Seguint amb l'anterior discussió sobre Flow, parlem sobre la possibilitat d'activar Flow a totes les pàgines de discussió d'un nom d'espai. La primera pregunta és quin nom d'espai, per llavotrs enfocar la conversa. Havíem parlat de Viquiprojectes_Discussió o Viquipèdia_Discussió. Algun d'aquests, o un altre que no hem tingut en compte?

L'equip de Flow ha començat a planejar aquesta tasca a phab: T99117. Tot i que parteixen de la possibilitat de que el nom d'espai sigui Viquipèdia_Discussió, pregunten explícitament per on haurien de tirar.

Vriullop (discussiócontribucions)

En els canvis recents del darrer mes he comptat 56 edicions a Viquipèdia_Discussió i 100 a Viquiprojectes_Discussió. El segon està inflat per 69 edicions a Viquiprojecte Discussió:Discussions desateses. Com que és una pàgina de treball alimentada per bot segurament s'hauria de traslladar a l'espai principal Viquiprojecte. Això ens deixa en 31 edicions de discussió. En l'espai Viquipèdia_Discussió hi ha les subpàgines de Viquipèdia:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article que utilitzen tant l'espai principal com el de discussió. Caldrà pensar si el sistema continua sent vàlid i no afecta en res la migració. En principi, tenia la idea de migrar la discussió de Viquiprojecte, però millor on hi hagi més trànsit.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

En espais d'aquests amb poc moviment, l'habilitaríem per totes les pàgines o només per les noves?

Vriullop (discussiócontribucions)

Bona pregunta. Quan es parla de "full namespace deployment" entenc que hauria de ser migració de les pàgines existents i habilitació automàtica per les futures.

QuimGil (discussiócontribucions)

Estem parlant de tenir totes les pàgines de discussió del nom d'espai amb Flow. Tot just he preguntat avui quin és el pla amb les discussions existents amb wikitext, si arxivar-les deixant-les com a wikitext o migrar-les a Flow també.

Gerardduenas (discussiócontribucions)

Té una raó de ser que el bot deixi els missatges a un espai de discussió... a l'espai principal els pings no funcionen (o almenys no funcionaven). Tot i així estic completament d'acord amb el trasllat de tot l'espai de noms a Flow. Ja trobarem la manera de fer anar el bot, o potser el més pràctic serà deixar només la versió 2.0 d'en Pereprlpz.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sí que funcionen les notificacions a l'espai Viquipèdia (Gerard, hauries d'haver rebut la notificació d'un anònim a la pàgina de proves).

Sobre si cal mantenir el sistema actual de Viquiprojecte Discussió:Discussions desateses això ho haurien de dir els que hi estan apuntats, però vist de fora diria que per ara no va malament.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si les notificacions no funcionen a l'espai Viquiprojecte (que estaria bé que hi funcionessin) sempre es pot passar temporalment la pàgina de notificacions a l'espai Viquipèdia.

Vriullop (discussiócontribucions)

He fet una prova a Viquiprojecte:Proves. Tampoc cal canviar res, només comprovar que es pugui migrar a Flow sense problema.

Gerardduenas (discussiócontribucions)

Perfecte, funciona! Endavant el Flow!

Vriullop (discussiócontribucions)

Algunes coses que hauríem de revisar abans de llançar-nos-hi:

  • Encapçalaments i seccions. És freqüent que la primera secció es crei sense títol. En fer la migració a Flow, tot el que hi ha abans de la primera secció s'interpreta com l'encapçalament a traslladar. S'haurien de revisar totes les pàgines Viquipèdia Discussió i Viquiprojecte Discussió per assegurar que l'encapçalament és correcte.
  • Pàgines de col·laboració. Les pàgines tipus votacions o comentaris estructurats via plantilla, o de treball com Viquiprojecte Discussió:Discussions desateses s'haurien de traslladar a l'espai base. No són estrictament de discussió i no s'adapten actualment a Flow. Caldria revisar si n'hi ha alguna més.
  • Subpàgines. En principi, la migració hauria de ser només de les pàgines principals de discussió. Les subpàgines s'usen normalment per arxius que no cal migrar. Cal comprovar si unifiquem les discussions de subpàgines en la seva pàgina principal deixant redireccions de totes les subpàgines de discussió, existents o no per evitar crear-les en el futur com a discussions wiki.
  • Pàgines obsoletes/històriques/arxiu. No té gaire sentit migrar la discussió de pàgines com Viquipèdia:Agenda. Potser reanomenar a "Viquipèdia:Arxius/Agenda"? A més, tenim viquiprojectes esborrany inactius gairebé des de la creació. Potser reanomenar també a un arxiu?
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Això del títol de la primera secció veig que ho estàs arreglant a mà. Quan ens hàgim de posar amb la discussió dels articles, plantilles i categories serà inviable fer-ho a mà. Veient Viquiprojecte:Discussions desateses/discussions, la gran majoria de discussions que tenen una conversa es creen sense encapçalament, i a més les discussions amb conversa són molt poques comparades amb les discussions que només tenen la plantilla de traducció.

O sigui, si a mig termini hem d'acabar amb flow a tot arreu, incloent les discussions que ja estan encetades hem de preparar-nos per posar el primer encapçalament amb bot o bé hem de trobar alguna manera que en fer la migració no es prengui la secció sense títol com un encapçalament.

QuimGil (discussiócontribucions)

@Vriullop: el pla és arxivar les discussions existents, no migrar-les a Flow. El mateix que s'ha fet a la Taverna, vaja. Per tant, no entenc quin problema hi ha amb les pàgines de discussió sense títol a la primera secció, si s'arxiven tal qual.

Vriullop (discussiócontribucions)
QuimGil (discussiócontribucions)

He creat phab:T101081 per a esbrinar quan el text previ a la primera secció s'ha de mantenir com a encapçalament de la pàgina Flow, i quan s'ha d'arxivar sense contemplacions. El que està clar és que no podem resoldre això manualment.

Vriullop (discussiócontribucions)

Un aclariment. A l'arxiu es trasllada la pàgina sencera, no es perd res. L'únic problema és que quedi l'encapçalament embrollat i s'hagi de netejar. Millor revisar-ho abans que després. He fer un recull a Viquipèdia:Flow/migracions.

QuimGil (discussiócontribucions)

Sembla que tenen el problema solucionat, i que per tant a la nostra migració això ja no hauria de ser problema. Vegeu phab:T97733.

Vriullop (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Hi ha gaires casos en que hi hagi un encapçalament que valgui la pena traslladar a la pàgina amb Flow? Si aquests casos (com ara la Taverna) són rars, aleshores seria molt més curt que no es copiés automàticament cap encapçalament i s'arxivés tot, i si hi ha algun cas especial que s'ha de mantenir ja ho farem a mà.

Gerardduenas (discussiócontribucions)

Ja he traslladat la pàgina del Viquiprojecte:Discussions desateses. Estic d'acord en crear un Viquipèdia:Arxius i col·locar allà totes les pàgines obsoletes

Vriullop (discussiócontribucions)

Desprès de revisar un munt de pàgines de discussió, encara no he acabat, he arribat a la conclusió de demanar la migració només de les pàgines base, sense tocar cap subpàgina. Les subpàgines, en general, o bé són arxius o bé pàgines històriques obsoletes o bé pàgines secundàries que podrien tenir una redirecció a la discussió base. En alguns pocs casos caldrà reanomenar, però crec que es clarifica la situació i estaria bé tenir algun criteri sobre subpàgines. Un exemple d'organització en pàgines base és la col·lecció Especial:Cerca per prefix/Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat. Un exemple de minidiscussions disperses és Especial:Cerca per prefix/Viquipèdia Discussió:Etiquetes d'usuari. Amb la migració després s'activa un flag per a que totes les pàgines noves de l'espai passin a ser Flow, però crec que no interessa crear noves discussions disperses en subpàgines. No sé si això és un condicionant no previst que els complica la vida, però què en penseu? Una vegada revisada l'estructura dels espais "Viquipèdia_Discussió" i "Viquiprojecte_Discussió" crec que seria millor començar per l'espai més petit dels dos.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

De vegades és útil tenir una discussió en una subpàgina d'un viquiprojecte, tot i que això només és cert pels pocs viquiprojectes molt actius que tenim. A més, el que les discussions siguin a la discussió associada a cada subpàgina clarifica les llistes de seguiment (si segueixo una subpàgina veig a la llista de seguiment la seva discussió, però no veig la general del projecte).

Potser una bona solució seria que les discussions de les subpàgines estiguessin redirigides per defecte però que es pugui desfer fàcilment la redirecció.

Vriullop (discussiócontribucions)

O bé es reanomena a "Viquiprojecte:Daixonses (subprojecte)" o bé es pot demanar l'activació Flow per una pàgina concreta. El problema és plantejar o totes o cap, amb el perill que es migrin arxius, no sempre identificats. Si s'activa Flow en totes les pàgines de discussió que es creïn noves, incloses les subpàgines, no sé com es canvia a una redirecció. Si no s'activa en subpàgines hi ha el perill de que es creïn en format wiki. Unes redireccions automàtiques serien útils per evitar crear-les, segurament amb Javascript, però complicat de desfer. Un cas paral·lel, per exemple, seria evitar crear discussions en subpàgines /ús de plantilles.

Gerardduenas (discussiócontribucions)

Jo crec que ja va bé no activar-ho a subpàgines. El que podríem fer és si trobem que realment hem de flowificar moltes pàgines individualment, podríem demanar que el flag que va mencionar en DannyH (WMF) de poder flowificar pàgines se'ls activés als buròcrates (per exemple).

Vriullop (discussiócontribucions)

Jo no el vull, ni és una funció burocràtica. Ja s'han fet proves de migració massiva phab:T98384 i parlant d'un espai de noms no es tracta de fer-ho individualment per pàgines. És veien aquestes proves, que només se salten redireccions i discussions sense pàgina principal, que m'ha fet pensar en la problemàtica de la diversitat de subpàgines.

Rectifico la frase inicial. Potser en el futur els administradors haurem de tenir el dret flow-create-board, però penso que encara és d'hora per entrar en peticions locals onwiki i mentre el tema està en desenvolupament.

QuimGil (discussiócontribucions)

He tornat a llegir aquesta discussió i encara no entenc quin és l'avantatge de fer distincions entre pàgines de discussió de pàgines (migrades a Flow) i subpàgines (no migrades a Flow, segons el que proposa @Vriullop:). Què en guanyem, o quin problema evitem? No és més senzill fer tabula rasa amb tot igual?

Sobre "Una vegada revisada l'estructura dels espais "Viquipèdia_Discussió" i "Viquiprojecte_Discussió" crec que seria millor començar per l'espai més petit dels dos.", veient la poca activitat de discussió que tenen ambdós noms d'espai, també es podria considerar passar els dos a Flow alhora.

Vriullop (discussiócontribucions)

No és per l'activitat futura sinó pel procès de canvi massiu de les pàgines actuals, cosa provada només a test.wiki. Primer un, mirar què passa, i desprès l'altre.

QuimGil (discussiócontribucions)

Doncs vinga, decidim. Viquipèdia_Discussió?

Gerardduenas (discussiócontribucions)

Jo començaria pel viquiprojecte, no té tanta visibilitat com el de Viquipèdia i no tantes pàgines (crec) i per tant si alguna cosa no va com ens agradaria ho podem canviar més fàcilment.

QuimGil (discussiócontribucions)

Molt bé.  :) Alguna opinió en contra de començar amb "Viquiprojecte_Discussió"?

Gerardduenas (discussiócontribucions)

A mi m'agradaria acabar de buidar , que té totes les discussions sense encapçalament inicial. No tardaré massa

QuimGil (discussiócontribucions)

Quan dic començar amb "Viquiprojecte_Discussió" simplement vull dir que comuniquem a l'equip de Flow que aquest és el nom d'espai que hem triat. Encara queda feina per fer abans de fer la migració, vegeu l'estat de T99117 i tasques depenents. I quan tot estigui llest, llavors acordarem la data apropiada entre tots, amb temps d'antelació.

Gerardduenas (discussiócontribucions)

Perfecte

QuimGil (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Un problema és que no s'haurien de migrar els arxius de discussions anteriors, ni en aquests espais ni en d'altres. Distingir les subpàgines de discussions arxivades de les discussions de les subpàgines pot ser complicat per un procés automàtic, i no migrar discussions existents en subpàgines pot ser una manera segura de no equivocar-nos. No migrar subpàgines de discussió que tinguin subpàgina en un altres espai pot ser una solució menys segura però força eficient, també.

QuimGil (discussiócontribucions)

Però llavors què passarà quan un usuari arribi a la pàgina de discussió d'una subpàgina, es trobarà amb una discussió wikitext i haurà d'utilitzar wikitext per a respondre?

Vriullop (discussiócontribucions)

Per això la revisió prèvia per tenir pàgines de discussió consistents. Si un arriba a la pàgina Viquipèdia Discussió:Apostes/Article 100.000, o Viquipèdia Discussió:Articles demanats/en, igual que qualsevol dels nous arxius que es crearan, per exemple "Viquipèdia Discussió:Articles demanats/Arxiu" on es mourà el contingut wiki actual, doncs ja veurà la plantilla de discussió arxivada que el redirigeix a la pàgina de discussió base. En cas contrari acabarem tenint buides totes aquestes pàgines inactives i arxivades amb una capçalera amb un enllaç a un nou arxiu. En els pocs casos on hi ha una subpàgina amb una discussió viva estic proposant reanomenar a una pàgina base (exemple) o fusionar les discussions (exemple). La conclusió és establir un criteri per a en:Wikipedia:Subpages. Una discussió en una subpàgina o bé és un arxiu, o bé és una redirecció o bé hauria de ser una pàgina base. Una excepció és justament la taverna, però la taverna és en l'espai principal no en l'espai de discussió, igualment Viquipèdia Discussió:La taverna/Propostes hauria de ser una redirecció abans no fem la migració.

Gerardduenas (discussiócontribucions)

He revisat tot el Viquiprojecte discussió. Ara teòricament no hi ha cap pàgina que no tingui encapçalament inicial.

Gerardduenas (discussiócontribucions)

He estat revisant uns quants Viquiprojectes. Les subpàgines s'han de suprimir o redirigir?

Gerardduenas (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Depèn, es poden marcar amb {{discussió arxivada}}, fusionar i redirigir a la discussió principal o reanomenar a una pàgina base. Allà on no sigui evident, comenta-ho en la pròpia pàgina.

DannyH (WMF) (discussiócontribucions)

I've been trying to follow the conversation here about subpages, but Google Translate isn't helping me enough.

Right now, Flow conversion will archive talk subpages and create Flow boards if there's a corresponding page in the project namespace, like Viquipèdia Discussió:Apostes/Article 100.000. If there isn't a project page, then the subpage will be left as wikitext.

I'm not sure from this conversation whether there's a blocker with subpages or not -- can somebody tell me in English? :)

For the other tasks that we're working on, this is the tracking ticket: phab:T99117.

Here's the current status:

  • Edit patrolling for Flow posts: This is finished, and it will be released here in two weeks. You can see it now on this Beta site. phab:T94452
  • Mark topics as resolved, to help you find open conversations on a board: This is close to done, and I'm expecting to release it here in two weeks. This is phab:T98929. I'm hoping that this takes care of the request in phab:T98606, but let me know if that's not right!
  • Subst'd templates: We'll do this in the next sprint. phab:T68307

Is there anything else that we'll need to do in order to put Flow on Viquipèdia Discussió?

Roan Kattouw (WMF) (discussiócontribucions)

WMF changed its weekly deployment schedule recently(*), which means things get released faster. So here's an update on how that affects the release dates Danny mentioned:

  • Edit patrolling will be released to this wiki next week, on the 18th of June (Thursday), rather than in two weeks
  • Work on "Mark as resolved" is progressing; that feature will be released here either on the 18th or on the 25th depending on how quickly it's finished
  • Subst'd templates: work on that is scheduled to start next week, so it'll hopefully be released here on the 25th

(*) Old schedule: everything that's finished before ~17:00 UTC on Wednesday is released on Wikipedias around 18:00-20:00 UTC the next Wednesday (7-14 days after it was finished). New schedule: everything that's finished before ~17:00 UTC on Tuesday is released on Wikipedias around 18:00-20:00 UTC on Thursday (2-9 days).

Vriullop (discussiócontribucions)

Summarizing, the page Viquipèdia Discussió:Apostes/Article 100.000 has the template {{discussió arxivada}} (talk archive) and it should not be flowified. Most talk subpages are historical or archives, so the current approach is to consider safer not to convert any subpage even if it exists its project page. Currently we are reviewing the criteria for subpages, either they could be redirected to the root talk page, or marked as archive, or moved to a new root page. Once reviewed, all existing talk subpages should be redirects or archives. The blocker is to do not convert any subpage or alternatively to do not convert any page with the archive template.

Some questions. Once enabled the flag $wgFlowOccupyNamespaces, if I create a new subpage and I want to redirect its talk page, I should ask to deflowify it, right? Is it possible to add any editnotice? Currently, if I try to edit/create or add a topic in a talk subpage there is a notice for considering to post it in its root talk page linked.

As for the other tasks, mark topics as resolved is a great new feature really helpful. It is a blocker for converting some key project pages like VP:PA. It is an improvement, but not really a blocker, for namespaces Viquipèdia_Discussió or Viquiprojecte_Discussió.

DannyH (WMF) (discussiócontribucions)

Okay, we can add {{discussió arxivada}} to the conversion script -- I created phab:T102261.

We can add the ability to make redirects -- I made phab:T102300. We won't be able to do that this month -- is it okay if that happens after the namespace conversion here?

I think that editnotices could just live at the top of the side rail... Flow doesn't make the same distinction between the reading page and the edit page, and putting a message in every entry field would be silly. Do you think it would work on the side?

Vriullop (discussiócontribucions)

Thanks. In phab:T102261 you have expressed it correctly. Surely there must be better and more scalable approaches, and I hope that the experience on ca.wiki will be useful to define the best one.

The creation of redirects is not a major concern, it is rathen a what-if exercise in the long term and it is not any blocker for going ahead with a namespace conversion.

For editnotices, do you mean to insert a message in the board heading? It makes sense. Instead of message MediaWiki:Editnotice-5, for ns-5 that is Wikipedia_talk, probably it will be better a new message for Flow headings. It could be used the same way as editnotices according to the needs of local communities, either blank, or as simple as "This page uses the new Flow talk layout. Read more at ...", or localized for specific needs like the example of consider to post in the root page instead of a subpage.

QuimGil (discussiócontribucions)

Un altre problema resolt: les plantilles "substd" ara ja són substituïdes correctament a Flow (T68307). Encara queden quatre blockers.

QuimGil (discussiócontribucions)

Un altre problema resolt: les pàgines amb {{discussió arxivada}} no seran convertides a Flow (T102261). Tres blockers pendents.

DannyH (WMF) (discussiócontribucions)

@QuimGil: Mark as resolved is out now, released on all the Wikipedias today. :)

I think there's just one blocker left -- Edit patrolling links in grouped RC. Is that correct?

QuimGil (discussiócontribucions)

Yes, and the patch was merged yesterday! Ready to go from your side?

Veieu algun altre problema pendent per a activar Flow a Viquiprojectes_Discussió o poden tirar endavant aquesta setmana entrant? Per a ells és un "quarterly goal" (un objectiu trimestral), per tant suposo que ho activarien entre dilluns i dimarts.

Vriullop (discussiócontribucions)

Per la meva part he revisat totes les pàgines per assegurar que tenim una estructura coherent. En Gerardduenas també estava revisant coses. Per mi no hi ha cap impedent. També he revisat la configuració que he anotat a mw:Flow/Converting talk pages#Steps on local wiki. I hope I did not miss anything about local settings.

Gerardduenas (discussiócontribucions)

Endavant!

DannyH (WMF) ha amagat aquest apunt (historial)
DannyH (WMF) (discussiócontribucions)

Yes, we'll be ready to go on Monday or Tuesday, if you are. I'll check in with you before we do anything. :)

QuimGil (discussiócontribucions)
DannyH (WMF) (discussiócontribucions)

Great! The team is working on the deployment, and we'll get everything converted soon.

Were there also some individual pages outside Viquipèdia Discussió that you wanted to convert? I think you mentioned a couple help pages that are in the Viquipèdia namespace, but I can't remember what they were.

QuimGil (discussiócontribucions)
DannyH (WMF) (discussiócontribucions)

Ah! I knew I'd seen it somewhere. :) Those are now done.

Roan Kattouw (WMF) (discussiócontribucions)

We've now scheduled this for Tuesday June 30 at 20:30-22:00 UTC (21:30-23:00 22:30-00:00 local time in Catalonia).

Vriullop (discussiócontribucions)

That is 22:30-24:00 CEST, the current local time.

Roan Kattouw (WMF) (discussiócontribucions)

Yes, of course it is, sorry. I forgot about summer time / DST.

Roan Kattouw (WMF) (discussiócontribucions)

We're starting the conversion now.

Roan Kattouw (WMF) (discussiócontribucions)

...and we're done. We didn't see any problems, but should you find any, please let us know.

QuimGil (discussiócontribucions)

Moltes gràcies!

He estat a punt de tancar aquest tema com a resolt (una funcionalitat implementada a causa de l'objectiu debatut en aquest tema) pero he sentit una estrebada cap a una mena de bucle tipus Inception i ho deixat córrer perquè ho faci algú altre. ;)


Big Thank You!

I was about to mark this topic as resolved (a feature implemented because of the goal discussed in this topic) but I felt a weird pull into some kind of Inception-like loop. I'll leave it to someone else. ;)

Gerardduenas (discussiócontribucions)

Ja ho faig jo doncs ;)