Usuari:Mcapdevila/Radar de control de tir

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Un radar de control de tir, també conegut per les seves sigles en anglès FCR (fire-control radar),[1] és un radar dissenyat específicament per proporcionar informació (principalment azimut, altitud, distància i velocitat de l'objectiu) a un sistema de control de tir per calcular una solució de tret (ex. informació de cap on cal dirigir una arma perquè aquesta vaig encertar en l'objectiu).

Fases operatives[modifica]

Els radars de control de tir funcionen en tres fases diferents:[2]

Fase de designació
El radar de control de tir ha de ser dirigit cap a la localització general de l'objectiu a causa del reduït fes emès pel radar. Aquesta fase acaba quan lock-on is Acquired.
Fase d'adquisició
El radar de control de tir canvia a la fase d'adquisició un cop que el radar està relativament proper a l'objectiu. Durant aquesta fase, el sistema de radar busca en l'àrea designada mitjançant un patró de cerca per defecte fins que l'objectiu és localitzat o redesignat. Aquesta fase acaba quan l'arma és llançada.
Fase de seguiment ( tracking )
El radar de control de tir entra en la fase de seguiment quan l'objectiu és localitzat. El sistema de radar es fixa cap a l'objectiu durant aquesta fase. Aquesta fase acaba quan l'objectiu és destruït.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Jorge García de la Costa id = hx1TcFb8YrIC & printsec = frontcover & hl = és & source = gbs_summary_r & cad = 0 Terminologia aeronàutica
  2. Donald J. Povejsil. Airborne Radar. Boston Technical Publishers, 1965, p101 [Consulta: 10 febrer 2009]. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mcapdevila/Radar de control de tir