Viquipèdia:La taverna/Arxius/2005/Octubre

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

18.000 articles!

Això vol dir que des d'el 15 de juny s'estan creant 1.000 entrades al mes! La Viquipèdia despega!! :) --pieter 12:26 21 set, 2005 (UTC)

Vol dir que aviat arribarem als 20.000 !. Algu s'anima a preparar una nota de premsa i que es pugui distribuir amb temps ? (vegeu la que es va fer pels 10.000) Xevi 20:18 21 set, 2005 (UTC)

Crec que és important arribar als 20.000 amb dignitat :-) És com un dia de portes obertes, es publiquen notes de premsa que fa que molta gent ens visiti per primera vegada, per això, a més de preparar la nota de premsa; Viquipèdia:Vint mil articles en català, crec que val la pena que tots els viquipedistes repassem les tasques pendents a Viquipèdia:Manteniment i deixem la Viquipèdia neta i polida. Així no només arribarem aviat als 20.000 articles, sinó que a més hi arribarem amb qualitat :-) --Joanjoc (discussió) 21:00 22 set, 2005 (UTC)

guanyador de la quinzena

Ja tenim guanyador per a la col·laboració de la quinzena: és l'article ciència. Tenim dues setmanes per millorar-lo entre tots. Per als nous: podeu usar informació d'altres viquipèdies (sigueu benvinguts els que parleu llengües poc usuals), investigar per la xarxa (però compte amb els drets d'autor!!), revisar ortografia, omplir enllaços en vermell encara que sigui amb articles curts... Caldria esborrar "ciència" de l'apartat propostes i canviar les dates d'eleccions (la propera seria el 9 d'octubre). --barcelona 15:32 25 set, 2005 (UTC)

Quina feina que s'està fent!! L'article de ciència a millorat massa!!!! La contribució de la quinzena ha estat un èxit!!!!! Un extraordinari treball en equip. Felicitacions a tots! --Alonso 13:25 26 set, 2005 (UTC)

Una pregunta: com evitem trepitjar-nos les modificacions si dos o més treballen alhora sobre l'article? Jo anava a afegir algunes coses però com semblava que hi havia altres treballant-hi tenia por d'aixafar la seva feina --Oersted 14:02 26 set, 2005 (UTC)

Administració de Wikimedia

Bon dia! Amb una gent, hem começat una wikimedia en castellà que tractarà sobre música electrònica i tendències vanguardistes. He instal·lat la wikimedia al meu servidor web i tinc alguns dubtes.

>Es poden importar categories o estructures de l'estil dates [10 de març] o similars?
>Actualment apareixen els enllaços com http://e-club.info/wiki/index.php/Barcelona. Es pot canviar perquè aparegui com wiki/Barcelona?
>A l'intentar posar una paraula amb accent, em peta. Quins canvis s'han de realitzar per poder incloure "Mataró". Tampoc es poden incloure accents al "Resum de l'edició" ...
>Quines serien les teves recomanacions?
>Com s'organitzen les subcategories?
Sé que són masses preguntes i que fins i tot poden estar respostes en algun lloc. Podeu contestar-me tant a la discussió del meu usuari com a la wiki en qüestió. Qualsevol ajuda serà agraïda.
Nosoccomtothom 12:55 23 set, 2005 (UTC)

Localized date formats need to be verified

Dear Wikipedians,

I need your help to look at date formats for your language. I created a large list of formats here. Please take a look and fix any mistakes or add any new formats. This will help interwiki bot to match en:April 1, fr:1 avril, ru:1 ??????, zh:4?1?, and all other sites together.

What's needed: Look here at every format for your language, fix any mistakes, note any exceptions (some languages have 1st, 2nd, 3rd, etc naming schemas, or year 1 is written as '1 (year)' unlike all other years).

Also, I would like to receive a bot status on your site for my bot User:YurikBot. It will be mostly involved in interwikies.

Thank you!!!

You can contact me at en:Yurik (--70.192.56.68 21:40 24 set, 2005 (UTC))

  1. Jo crec que aquest tema el tenim bastant resolt, xifres escrites en lletres (deu, onze...) les dates en nombres (113 és l'any) i dies, mesos i dècades fixades. Caldria revisar si hi ha excepcions, però jo no canviaria el format de res ( el Llull ja va fer una feinada en aquest camp, on ets????). Aprofito per recordar que tenim les dècaded buides, a veure si algú s'anima a traduir el contingut d'altres viquis--barcelona 09:03 25 set, 2005 (UTC)

Si algú està treballant amb articles de països

He fet dos nous templates: Template:Economia i Template:Demografia. Són dues taules petites per a les dades econòmiques i demogràfiques. Si voleu veure com s'utilitzen, vegeu l'article de Mèxic. --Alonso 22:05 27 set, 2005 (UTC)

Hola :-) Em sembla molt bona idea, són dades molt interessants, mostrades d'una manera clara i concisa :-) --Joanjoc (discussió) 15:17 28 set, 2005 (UTC)

Sobre les dues denominacions dels períodes del Paleozoic

Us incloc aquí la plantilla que he fet per als períodes geològics del Paleozoic:

PALEOZOIC
Era Període
Fanerozoic Paleozoic Permià
(298,9 ± 0,15 Ma)
Carbonífer
(358,9 ± 0,4 Ma)
Devonià
(419,2 ± 3,2 Ma)
Silurià
(443,8 ± 1,5 Ma)
Ordovicià
(485,4 ± 1,9 Ma)
Cambrià
(541 ± 1,0 Ma)

En alguns articles, he vist "Cambrià", "Ordovicià", "Silurià", "Devonià", "Carbonífer"i Permià. També són correctes, però he creat la plantilla de l'altra manera perquè s'utilitzen més en l'àmbit científic, si bé està bastant igualat. Per si de cas, nogensmenys, he fet unes pàgines de redirecció. --Leptictidium 22:20 29 set, 2005 (UTC)

Wikibooks al Vilaweb

Wikibooks surt avui al Vilaweb: (llegiu la notícia)--147.83.87.254 13:58 3 oct, 2005 (UTC)

Història de catalunya: quinze dies per millorar

Ja tenim nou guanyador de la contribució de la quinzena, és la història de Catalunya, espero que tingui com a mínim tant d'èxit com la de ciència. Ho he posat a la pàgina corresponent però fa falta corregir els templates (només em sortien les dates per modificar, ho sento). Hauria d'haver-me esperat que ho fes algú altre abans de proclamar guanyador? no, veritat?--barcelona 13:05 9 oct, 2005 (UTC)

Ja els he modificat. Algú els pot automatitzar? No sé si haurà alguna manera. --Pepetps (Podem discutir-ho) 14:20 9 oct, 2005 (UTC)

Viquillibres per fi es diu Viquillibres

Fa un mes que van començar les votacions sobre quin nom hauria de tenir ca.wikibooks.org i l'escollit ha esta Viquillibres. De fet alguns usuaris ja utilitzavem aquest nom desde feia temps, però avui es fa oficial. La votació es pot veure aquí --Arturo Reina 16:40 10 oct, 2005 (UTC)

Després d'haver decidit canviar el nom a Viquillibres, no sé com fer-ho. Als MediaWikis sempre apareix SITENAME, i aquest SITENAME és wikibooks. Algú sap com canviar-ho?--Arturo Reina 21:51 15 oct, 2005 (UTC)

S'han acabat les anècdotes... ara venen ls preguntes

Ja he acabat de posar almenys una anècdota a cada dia de l'any. Si voleu posar-n'hi més haureu de substituir la plantilla anècdota per la plantilla 2 anècdotes o bé posar-hi tot el text a mà.

Com que ningú s'hi va oposar quan ho vaig proposar, aviat començaré a fer un nou apartat per a la portada basat en preguntes i respostes on la resposta és un article. Si us plau els que dissenyeu les pàgines de les portades tingueu en compte que haurà d'haver-hi un buit per incloure-la.

Faig una última petició per què si us plau s'afegeixin els articles destacats (Viquipèdia:Articles seleccionats/gener) a les diferents propostes de portades. Gràcies. Rata de Biblioteca 13:17 14 oct, 2005 (UTC)

Les anècdotes estan molt bé, gràcies, les miro molt. També s'hauria d'incloure la contribució de la quinzena a la portada, recordo que la d'ara (Història de Catalunya) encara espera el vostre ajut...--barcelona 15:52 14 oct, 2005 (UTC)

Gràcies per la teva feina amb les anècdotes!! Això d'afegir els articles destacats a la portada em sembla molt bé. Només tinc una pregunta, qui elegeix els articles destacats del mes, o quin és el procediment per a elegir-los?--Alonso 16:04 14 oct, 2005 (UTC)
El procediment consistí en què el menda no va tenir ningú que l'ajudès i va haver de triar-los tots personalment tot i demanar ajuda repetidament. Perquè no n'hi ha un "destacat del mes", si t'hi fixes, sinó que n'hi ha 366 destacats per a què cada dia de l'any en tingui un de diferent. Vaig anar recorrent els articles de les "pàgines més llargues" triant-ne els que feien patxoca, tenien bons començaments, amb imatges i no eren repetitius (de llargs sobre elements químics i pobles valencians n'hi ha molts!) Si vols substituir-ne cap, però, per algun que creguis que val més la pena, ets lliure de fer-ho. Rata de Biblioteca 08:27 17 oct, 2005 (UTC)

Nom del nou apartat

Ja se m'ha proposat un nom per al nou apartat, però és un nom registrat d'un joc de taule sobre preguntes. La veritat és que m'agradaria que fos una cosa més personal i menys propagandística. Se m'ha ocorregut els noms L'interrogatori i L'examen però no m'acaben de fer el pes. Agrairé qualsevol proposta al respecte. Rata de Biblioteca 08:29 17 oct, 2005 (UTC)

Potser et refereixes al comentari que vaig fer-te a la teva pàgina d'usuari quan et parlava del "Trivial Pursuit"? Si és així no era pas una proposta, només una manera de referir-me al projecte que estaves endegant i que, justament, encara no tenia nom. No obstant això, aprofito per llançar algunes propostes. Si se me n'acudeixen més ja les hi afegiré:
  • En saps la resposta?, ras, curt, precís i concís.
  • Juga amb la Viquipèdia, una mica cursiló i infantil, ho reconec...
  • Atreveix-te!, per picar les ments competitives.
  • Gosa saber! o Atreveix-te a saber!, que emularien el famós Sapere aude de Kant. Sí, ja sé que és una mica filosòfic i rimbombant, però al cap i a la fi una enciclopèdia és això, un compendi de coneixement que ha d'instar a conèixer més i més, oi?.--Xadaga 12:08 17 oct, 2005 (UTC)
Jo em quedo amb En saps la resposta?, senzill, clar i també "pica". L'interrogatori i L'examen tenen connotacions negatives. Juga amb la Viqui i Atreveix-te! són massa genèriques i l'última, massa kantiana ;D Salut, --pieter 14:54 17 oct, 2005 (UTC)
Crec que En saps la resposta? és la millor. També un altre títol prodria ser En sabràs la resposta? però aquest pica més i també podria ser un poc agressiu (segons com ho lliges). --Pepetps (Podem discutir-ho) 15:40 17 oct, 2005 (UTC)
M'agrada el En saps la resposta?, però en conseqüència amb el format de la resta hauria de ser En sabeu la resposta? Rata de Biblioteca 07:19 18 oct, 2005 (UTC)
Tens raó, d'acord amb la resta de la Viquipèdia s'hauria de dir En sabeu la resposta?. Em sembla bé el suggeriment--Xadaga 11:46 18 oct, 2005 (UTC)
I què tal el Reflexionem-hi, reflexionem-hi... del vell científic mig guillat de Trilita?? xD Hehehe... --Joanot Martorell 08:32 18 oct, 2005 (UTC)


Ja han començat les preguntes

Qui vulgui aportar continguts al futur nou apartat de la portada trobarà el lloc per fer-ho a Viquipèdia:Preguntes seleccionades/novembre. Rata de Biblioteca 07:40 20 oct, 2005 (UTC)

Algú està preparant una nota de premsa?

Ben aviat arribarem als 20.000 articles, algú està preparant una nota de premsa?

Plàcid 80.58.40.170 20:39 22 oct, 2005 (UTC)

Sí, estem centralitzant diferents tasques pre-vintmilerians a Viquipèdia:Viquiprojecte Fita del vint miler d'articles. T'hi apuntes? --Joanot Martorell 11:43 25 oct, 2005 (UTC)


Cal substituir la imatge Imatge:Commons-logo.svg i corregir-hi el text mig de tu mig de vosté.

sobre els ??? en idiomes extrangers.

Algú sap com evitar que alguns idiomes extrangers i els seus articles apareguin com a interrogants?

un altre idioma

Com ho faig per començar a editar en un altre idioma?


¿Cómo lo hago para empezar a editar en otro idioma?


Kom fe-sho fo kumeníh rik editzíh ab buk effo doma?

TERESA FORCADES y la Gripe A

Me gusteria que existiera un articulo sobre TERESA FORCADES en la wikipedia en catalá. me comprometo de traducirlo al aleman.

porque pienso que es una persona interesante: ha dado una entrevista http://www.tv3.cat/videos/1313539

y un documental/presentacion


http://vimeo.com/6790193 y el texto con referencias http://www.benedictinescat.com/Montserrat/htmlfotos/TereGripAcas.html ?

tambien ha escrito varios libros.

saludos --Stefanbcn (disc.) 16:00, 7 oct 2009 (CEST)[respon]

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=651039&idseccio_PK=1006&h=091007 --Stefanbcn (disc.) 22:07, 8 oct 2009 (CEST)[respon]

moltes gracies ya existe http://ca.wikipedia.org/wiki/Teresa_Forcades

--Stefanbcn (disc.) 22:07, 8 oct 2009 (CEST)[respon]

Indignació

Hola,

No sé si gaire gent aquí ha seguit els actes de l'usuari Fallaci. Per als qui no, un petit resum:

  • Porta com a nom d'usuari el de l'escriptora en:Oriana Fallaci, famosa darrerament per les seves invectives islamofòbiques, especialment als llibres La Rabbia e l'Orgoglio i La Forza della Ragione.
  • Seguint-ne l'estela, l'usuari Fallaci s'ha dedicat a, a l'article sobre l'alcorà, a presentar uns punts de vista extremadament parcials. Quan, per exemple, se li ha recriminat que presentés el jihad només en la forma de "guerra santa", dient-li:
El text diu: La Jihad és una lluita activa usant els mitjans de la força i la violència sempre que calgui, però jo he escoltat molts entesos en el tema que diuen que jihad pot ser simplement considerada una lluita personal. El llibre no especifica quin tipus. Si és així, la frase és tendenciosa, vaja, ja que se li atorga el valor que li dóna en Bin Laden i els radicals islamistes.

La seva resposta ha estat:

Que potser Bin Laden i els radicals islamistes no són musulmans?

O sigui, que es dedica a definir els conceptes de l'islam segons els seus partidaris més radicals (i bastant minoritaris). Quan se li ha tornat a insistir arriba a dir:

Segur que no hi ha cap musulmà que entenga el Jihad com a guerra santa?

O sigui, que si hi ha un sol musulmà que entengui el jihad com a guerra santa, aquesta ha de ser la definició que en doni la viquièdia...

Doncs bé, degut a les continues reversions que hi havia a l'article sobre l'alcorà l'administrador Martorell el va bloquejar a principis de més. I què ha fet avui el Fallaci? Doncs arreu on hi deia [[alcorà]] hi posa [http://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Alcor%C3%A0&oldid=178405 Alcorà] que, evidentment, és la darrera edició que hi va fer ell abans del bloqueig.

I bé, només dir que estic indignat per aquesta mena d'actuacions. Ara em poso a revertir els seus canvis.

--Viktor 00:11 24 set, 2005 (UTC)

Realment l'actitud d'aquest usuari és reprobable. Tot i així he de dir que justament ara m'estic llegint l'alcorà i trobo molta incitació a la violencia, que dificilment es pot entendre com a lluita personal metafórica. A mode d'exemple (escric literalment en castellà):!Combata en la senda de Dios a quienes compran la vida mundanal por la última! A quienes combaten en la senda de Dios, caigan muertos o sean vencedores, les daremos una enorme recompensa Sura IV, versicle 76; Los hipócritas querrían que apostataseis como ellos han apostatado, y que fueseis sus iguales. No toméis jefes de entre ellos hasta que se alejen por la senda de Dios que conduce al combate: si vuelven la espalda, cogedlos y matadlos dondequiera que los encontréis. Sura IV, versicle 91. Trobo que lo més correcte, si es vol fer ben fet, seria agafar l'alcorà Sura per Sura i fer-ne un resum i explicació. Una lluita entre versions demonitzants i versions alleugerides no farien bé a ningú. A més, el que faci la gent que llegeix un llibre no demostra lo que diu el llibre. Ho dic perque no es pot discutir si els musulmans o fan bé o malament quan es parla de l'alcorà. Seria com explicar la Biblia a partir del que han fet els cristians, o la Torà a partir del que han fet els jueus. --Arturo Reina 20:41 23 set, 2005 (UTC)
No et dic que no hi hagi salvatjades, a l'alcorà. El que vull dir és que no pots, per exemple, escriure sobre la bíblia donant només informació del levític i afirmar, per exemple, que en el cristianisme l'homosexualitat està castigada amb la pena de mort. Cosa que en realitat sí que apareix clarament a la bíblia. Però també apareixen altres coses que ni els més cristians segueixen. O tampoc no pots explicar el que és la bíblia donant només el punt de vista dels més integristes, o del creuats del segle XIII, fent veure que és l'única interpretació possible. Però el que m'ha indignat, realment, ha estat que com que la seva visió islamofòbica no ha triomfat a l'article, doncs que es dediqui a retocar els enllaços de manera que que es vagi a la seva versió. --Viktor 00:29 24 set, 2005 (UTC)
Bé, no diríem que al cristianisme la homosexualitat está castigada amb la pena de mort. Diriem que el levític castiga la homosexualitat amb la pena de mort (Basant-me en lo que has dit, només és un exemple). Això seria totalment correcte. Ja es sap que el contingut de la biblia no es homogeni, i que es una recopilació de fonts. De totes maneres estic d'acord amb que és indignant l'actitud de retocar els enllaços. La viquipèdia no funciona així.--Arturo Reina 08:24 24 set, 2005 (UTC)
Estic d'acord amb Arturo Reina: no es pot explicar la Bíblia a partir del que han fet i fan tots el cristians, ni l'Alcorà a partir del que fan els musulmans. Ara, encara no he llegit l'article de la crítica a l'islam (si encara existeix i no s'ha esborrat), però si el títol d'un article és crítica al cristianisme, doncs bé, el que he d'esperar és una crítica, i òbviament, no neutral. Fer un article només per a criticar, això ho trobo mal, si ha d'haver una crítica, que es posi a l'article de l'islam, com hi ha una crítica a l'article del cristianisme. Així la crítica es troba en context, amb tota la informació a favor i en contra del tema en qüestió.
--Alonso 21:40 23 set, 2005 (UTC)

Als qui s'hagin indignat pels meus comentaris, tindran dues feines: desindignar-se i posar-se contents. El Viktor diu que s'està llegint l'Alcorà; molt bé, si vol se'l pot llegir en català en la traducció que en va fer Mikel de Epalza de la qual jo trec les meves cites. Espero que quan se l'hagi llegit tot se n'adonarà que la versió correcta sobre l'Alcorà és la meva i que la que hi ha posada ara cal retirar-la perquè no és pas neutral. En l'article de crítica envers l'Islam jo exposo els punts de vista dels crítics però sense decidir si tenen raó o no, per tant, aquell soroll visual de no neutralitat podríeu fer el favor de treure'l. Jo no tinc pas la culpa que no sapigueu què és l'Islam ni tingueu ganes de saber-ho. Fallaci 18:40 30 set, 2005 (UTC)

Qui s'està llegint l'alcorà sóc jo, no el Viktor. Sóc molt conscient d'alló que posa a l'alcorà i també crec que l'article sobre l'alcorà es bastant suau, però això no treu que hi hagi unes normes per actuar. Quan jo estudiava filosofia m'ensenyaven que hi ha una diferència molt gran entre opinar i descriure la realitat. Opinar és molt fàcil, perque no calen estudis en profunditat. Descriure la realitat és bastant més complicat, perqué cal tenir en compte tots els factors, ja que qualsevol factor que no es tingui en compte després es torna en cara. No sé si m'explico, però per explicar l'alcorà no és suficient amb anomenar les cites que interesen. L'alcorà es va escriure en un temps dilatat i amb unes circumstàncies concretes. Per exemple, quan parles de les relacions amb els infidels dius:La relació dels musulmans amb els no creients sempre té un caire negatiu i violent. L'Alcorà prescriu que el musulmà sempre ha de lluitar contra els no creients (els infidels) i que mai no ha d'intentar fer-hi amistat perquè són enemics i, per tant,cal terroritzar-los fins que es sotmetin i paguin el tribut imposat pels musulmans, acceptant, doncs, la condició de dhimnins.. Això no te cap rigor. És veritat que les relacions amb els infidels són negatives, però no són sempre les mateixes. Per exemple, Mahoma sempre odia als jueus, però va variant la seva relació amb els cristians, a vegades tractant-los respectuosament, altres vegades acusant-los de canviar les escritures i clamant en contra d'ells. Tampoc es veritat que l'alcorà vulgui que es converteixin en dhimnins, ja que el que realment vol és que siguin musulmans.
Et convido a que si vols canviar la versió politicament correcte de l'alcorà facis un treball "molt bo", que mostri la veritat de l'alcorà sense possibilitat de discussió. Per això, pot ser lo primer seria fer un resum, una mena de guia de lectura del llibre, que pugui ser discutida i contrastada. Si decideixes fer-ho jo seré el primer en ajudar-te a contrastar opinions. Per cert, la meva versió de l'alcorà és una traducció al castellà de Juan Vernet. --Arturo Reina 22:12 30 set, 2005 (UTC)

Acabo de veure l'article Apostasia en l'Islam fer per l'usuari Fallaci i el trobo d'un rigor fantàstic! Espero que les contribucions d'aquest usuari continuin a partir d'ara amb aquesta calitat. --Arturo Reina 23:20 1 oct, 2005 (UTC)

Primer de tot, dir que un dels grans problemes de l'article Alcorà es que s'ha mesclat amb el que hauria de posar a Islam. La immensa majoria de les discussions sobre interpretacions diverses no tenen cap sentit si el que es fa es una descripció del llibre i una guia de lectura, així com la seva història. Les baralles comencen quan hom insisteix en donar-li un significat, i això comença des del moment en que algú vol ficar "resums", sempre tendenciosos... Més encara tenint en compte que aqui pràcticament tots estam treballant amb textos traduits, cosa que fica un element d'esbiaixament adicional: la interpretació del traductor. Que des d'una llengua com l'arab, a més, es produeixen més sovint (això d'escriure sense vocals té el que te...).
Per les interpretacions, convindria més treballar a l'article Islam, i allà posar-ne les princpals tendències. A Alcorà, limitem-nos a dir que és un codi de conducta que abarca la majoria dels aspectes de la vida quotidiana.
Be, i acabar amb el detallet per n'arturo reina, de que l'actitud d'en Mahoma cap als jueus tampoc no es sempre negativa. De fet, als seus primers temps a Medina era molt, molt positiva (més que cap als cristians). I en qualsevol cas, no se pot ficar als cristians i jueus dins "infidels", ja que formen part dels "pobles del llibre". -- Usuari:AnnubiX

Proposta WikiCommons -> Viquiteca

Intervencions traslladades a la taverna de la viquiteca. Vegeu ací. --Joanot Martorell 05:20 30 set, 2005 (UTC)

Pujar fitxers sempre a Commons

Crec que tots els fitxers d'imatges, sons, vídeos, etc... els hauriem de pujar sempre a commons (m'agrada més dir-lo viquiteca). Les raons són diverses, però l'aventatge principal és que d'aquesta manera també en són profitosos per a altres viquipèdies sense cap necessitat de pujar-lo als servidors de cadascuna de les respectives llengües de la viquipèdia. Tampoc no es tracta de deixar de pujar fitxers ací, però sí promoure que es faça allà principalment, i ací, per exemple, només es pujarien versions del que hi ha a Commons com ara mapes modificats amb traduccions en català, etc etc etc.

Això comportaria modificar els missatges de MediaWiki de la plana de "Càrrega", de tal manera que es visibilitze molt més l'enllaç cap a commons, seguit d'una frase que anime a pujar el fitxer allà. Què en penseu? Jo crec que en seria molt ùtil i, de fet, jo estic pujant una altra vegada tots els mapes de comarques i municipis valencians allà. Un altre exemple molt il·lustratiu és quan es va traduir l'article de Muixeranga a més de quinze idiomes. Aquest article duia un fitxer d'audi en què es podia sentir una interpretació de la muixeranga, el qual va ser pujat a la viquiteca amb tal de no haver de pujar-lo més de quinze voltes.--Joanot Martorell 04:55 30 set, 2005 (UTC)

Hi estic d'acord. Penso que en Joanot Martorell té raó. Tantdebò a totes les Viquis fessin el mateix plantejament i tot (o gairebé tot) es trobés a Commons. Quanta feina ens facilitaria!! Ara bé, m'apunto al que tu dius. Algú hauria de modificar la pàgina de càrregues a fi i efecte de fer més entenedor com pujar les càrregues a Commons (o viquiteca!). Jo mateix admeto que no ho he fet mai.--Xadaga 08:13 30 set, 2005 (UTC)
D'acord. Una cosa que estaria bé canviar, doncs, seria la portada. Concretament treure'n la frase "i disposem de 7.205 arxius multimèdia propis". Al cap i a la fi aquest nombre no deixa de ser una incitació a fer-lo créixer (oh nosaltres humans, animals competitius!). Si l'objectiu és precisament que tot sigui comú a Commons/Viquiteca/Viquimedia/Viqui-el-què-sigui, no serveix de res vantar-se del que és particular.--Jahecaigut 09:47 30 set, 2005 (UTC)
totalment d'acord --barcelona 14:27 30 set, 2005 (UTC)

Ja hi he fet les modificacions a la ViquiComuna (cada dia, un nom nou! hehe). Vegeu Especial:Upload, Ajuda:Ús d'imatges, i Ajuda:Càrrega de fitxers a WikiCommons. Tota suggerència, observació, correcció és benvolguda!!. --Joanot Martorell 05:55 4 oct, 2005 (UTC) PD: Ah! I la Portada també, hi he tret allò dels fitxers propis..

Perquè no s'esborra???

Tinc entes que només els admin poden eliminar pàg.

Doncs algun s'hauria de mirar Categoria:Elements a eliminar o Especial:Whatlinkshere/Template:Fora

Perque d'acord que sagi de votar si s'eliminar pero les pàgines sense contingut o les que només diuen "hola" és una tonteria votarles no? (me posat a votar a vere si és perque només tenen un vot k no les traieu) -- Misto

A Viquipèdia:Registre de pàgines per esborrar ja s'explica el procés. Si està clar, no es necessari iniciar una votació. Als administradors se'ls acumula la feina de manteniment. Per cert, dels sis veig que n'hi ha un que fa un any que està inactiu. --VRiullop 19:27 30 set, 2005 (UTC)

Categoria?

Vaig crear l'article Síndrome d'Estocolm i per a complemetar-lo vaig crear-ne un altre anomenat Robatori de Norrmalmstorg. Ara bé, admeto que no sé gaire a quina categoria posar aquest últim. Només se m'acut la de Suècia, però en altres viquis tenen categories com ara "delictes" o "robatoris" que nosaltres no tenim. Algun/a expert/a en categories tindria la bondat d'atorgar-n'hi alguna d'existent i que s'hi adigui? Jo vaig molt perdut, la veritat. Gràcies!--Xadaga 10:46 8 oct, 2005 (UTC)

Ja està tot al seu lloc i la categoria robatoris posada ;)--Misto (discussió...) 23:11 9 oct, 2005 (UTC)

Articles buits d'en Kuza31

S'acabà de registrar i n'està fent a dotzenes. Administradors si us plau esborreu-los i plantegeu-vos bloquejar-lo una temporada. Ja ha estat advertit i no para.--Jahecaigut 18:28 8 oct, 2005 (UTC)

No para! Algun administrador volta per aquí? Cal fer quelcom ja! Aquest incident m'està fent veure la necessitat de tenir moooolts més administradors perquè sempre algun sigui present. Proposo en Viktor, en Vriullop, l'Enric (si ja pot), l'Alonso en Xadaga i molts d'altres que ara em deixo però ja sabeu qui sou i teniu solvència contrastada per començar (bé, si en teniu ganes, és clar).--Jahecaigut 18:41 8 oct, 2005 (UTC)

  • En la Galipedia, pasa lo mismo y cuando se bloquea atacan varias IP.--Rocastelo 18:49 8 oct, 2005 (UTC)
Em temo que cap dels que has anomenat som administradors. El pitjor és que no fa articles buits, sinó que afegeix un codi que no entenc. --VRiullop 18:52 8 oct, 2005 (UTC)
No. Precisament. Però estaria bé que en fossis un.--Jahecaigut 19:02 8 oct, 2005 (UTC)
Ups, ho havia llegit massa depresa. Ara hi caic, és a dir, ja he caigut.--VRiullop 19:11 8 oct, 2005 (UTC)
  • sospechoso sólo ataca a las wikis gallega y catalana (por lo que estoy revisando) tendrá algo que ver con las discusiones de toponimia de días atrás en Commons, espero que no, pero es sospechoso.--Rocastelo 18:57 8 oct, 2005 (UTC)

Però quin malparit!! Ja he desfet tot el que havia espatllat. Si hi torna a haver atacs per bots haurè d'engegar el meu TirantLoBlanc-bot per a desfer les seues malifetes!! Grrr... Investigarè jo també un poquet a vore... --Joanot Martorell 19:30 8 oct, 2005 (UTC) PD: Uohh! He fet 111 esborraments en menys de 10 minuts. Que hi ha cap concurs d'esborradors i revertidors ràpids??.

Una pregunta no és pot bloquejar un usuari hi ha la vegada la seva IP perque sino crean un altre usuari i tornen a fer-ho... (deu tenir alguna cosa a veure amb la web k posava en els canvia???)--Misto (discussió...) 20:27 8 oct, 2005 (UTC)

L'acabo de blocar per 3 dies. Si mes endavant hi torna podem fer un bloqueig permanent. Els que volieu proposar mes administradors, mireu-vos Viquipèdia:Administradors, i la discussio associada. Xevi 20:36 8 oct, 2005 (UTC)

Martorell, gràcies per la intervenció. Vist això potser no en calen més, d'administradors. Però potser tenir-ne més us alliberaria d'estar tot el sant dia esborrant pàgines buides i coses anàlogues (tu Xevi, darrerament te n'has fet un fart). Malgrat que la neteja, l'endreçar i el vetllar per la qualitat siguin cosa de tots, no només de vosaltres... encara que de vegades ens en poguem oblidar un xic. --Jahecaigut 21:05 8 oct, 2005 (UTC);-)

Felicitats a tots els administradors per la feinada que feu--barcelona 12:51 9 oct, 2005 (UTC)

Títols d'articles geogràfics

Hola a tots i totes. Volia saber quina és la forma consensuada pel títol d'un article geogràfic, per exemple: Sant Feliu, Bages o Sant Feliu (Bages). I en el cas que sigui un departament, barri o districte: Sant Andreu, districte; Sant Andreu (districte); o Districte de Sant Andreu

En cas de no estar ja consensuat dins de viquipèdia, proposo consensuar-ho.

(Jo preferixo les primeres formes a les darreres per qüestions d'ordre enciclopèdic, en especial el tema del districte).

Salut a tothom, --Eutopio 14:57 15 oct, 2005 (UTC)

Crec que si es pot fer una frase "natural" es preferible (p.ex. Districte de Sant Andreu). Si no, se sol posar una aclaracio entre parentesi, p.ex. Sant Feliu (Bages). En tot cas crec que es com s'ha fet mes sovint, no recordo que hi hagi cap politica "formal" sobre aixo. El que si es convenient es que facis totes les redireccions que siguin raonables (Viquipèdia:Redireccions). 82.41.21.139 22:16 15 oct, 2005 (UTC)
Quan no formen part del nom es fan servir parèntesis Sant Feliu (Bages), però no vols dir que aquesta població no té Cognom? Sant Feliu de... Rata de Biblioteca 08:19 17 oct, 2005 (UTC)
Acabo de mirar a la Categoria:Bages i ja hi ha un article que es diu Sant Feliu Sasserra. Rata de Biblioteca 08:20 17 oct, 2005 (UTC)
El del Sant Feliu era un cas imaginari i si té 'cognom' està clar. Però què passa si no en té. He vist fórmules diverses. De fet a totes les wikis apareixen o bé amb coma o amb parèntesi. Què fem? Definim una forma estàndard o campi qui pugui. --Eutopio 10:38 18 oct, 2005 (UTC)
Per a "desambiguar" qualsevol terme enciclopèdic sempre fem servir parèntesi. En els casos dels termes toponímics, si poden referir-se a dos entitats diferents, es posa entre parèntesi la seua subdivisió administrativa superior i immediata. Per exemple, tenim Figueres (Alt Empordà) de Catalunya, i Figueres (Alt Palància) del País Valencià. --Joanot Martorell 11:32 18 oct, 2005 (UTC)

conseller en cap / conseller primer

Companys,

He vist l'article sobre el Conseller en Cap i crec que s'hauria d'actualitzar i canviar el nom pel de Conseller Primer, que és com es diu ara el càrrec.

Salutacions a tothom

desaparició d'articles: Cavalleria, Cánovas, i Xavier Cugat

El comentari és una demanda d'ajuda, aleshores ha estat traslladat a la Barra de la Taverna. --Joanot Martorell 09:22 31 oct, 2005 (UTC)Personalment (i puc asegurarvos que ni han molts valencians que pensen com jo), mentres en Wikipedia sols fique Català, per dignitat propia vaig a abstendrem de colaborar en aquest projecte. Salutacions FYN

(en castellano) quiero reverter

Hola. Estoy escribindo en castellano porque no sé escribir en Catalan todavia. Me gustaria saber se una persona puede tener el derecho a reverter ediciones sin ser administrador.

Lo que pasa és que yo ya puedo reverter vandalismos - y ya los tengo revertido - con lo que ya sé de la lengua catalana. Pero no quiero candidactarme a administrador.

El año pasado me han contado que en una nueba version del wikimedia eso seria posible.

Osias 16:07 27 set, 2005 (UTC)

És possible. A l'historial punxes sobre la versió anterior, l'edites i la deses. Simplement s'ha d'anar amb cura per asegurar-se del que s'està fent. Crec que els administradors ho tenen més fàcil. --VRiullop 16:35 27 set, 2005 (UTC)
Si... Lo sé... es eso lo que hago hoy. Pero me gustaria tener el modo "més fàcil". Osias 12:34 28 set, 2005 (UTC)
Mmmh...? Em sembla que vol dir allò de l'enllaç "Reverteix" que ix a les planes de "Contribucions de l'usuari" i a l'Històric. Doncs no ho sé, crec que només és disponible per als administrador. --Joanot Martorell 14:10 28 set, 2005 (UTC)
Moltes gracies.
(back en castellano) En la wp en Portugués, me han dicho que un steward puede crear un grupo com permisso de "rollback" y añandirme.
Osias 13:39 29 set, 2005 (UTC)

2 Dubtes

Hola, després de fer la perera, ara estic mirant el presseguer i tot entrant a la pàgina anglesa per a copiar el quadre del costat, he vist que hi ha una línia que m'havia cridat l'atenció amb la perera però que en aquell moment havia cregut que era un simple error.

Al final de tot de la taula de la dreta, hi ha una redirecció a la pàgina d'en Carolus Linnaeus, que es veu que va ser el creador dels noms botànics. En tot cas, és a la pàgina del presseguer o de la perera lloc per posar qui va ser que va decidir posar noms llatins als arbres i plantes?

Tinc també un altre dubte: he vist ja que hi ha un bon nombre de pàgines en català que no tenen les direccions a la mateixa paraula en altres idiomes (ni a l'anglès) i alhora, moltes que no ténen direccionades des d'aquests idiomes al català. Hi ha algun robot que pugui fer una recerca d'aquest tema paraula per paraula? (en principi posant-ho a tots els idiomes que apareixen a la pàgina de l'anglès ja seria tot un què)... és que jo de moment ho he corregit a 3 o 4 paraules, però clar, manualment costa un munt si he d'anar afegint la línia de l'enllaç a els 10 o 15 idiomes que ja tenen aquella paraula feta!

Gràcies!--Xtv 17:31 3 oct, 2005 (UTC)

Respecte als enllaços interwiki: hi ha robots que fan coses així, com l'enllaçador interlingüístic que es va activar fa uns mesos basat en les coincidències de noms. Però el millor és que si trobes un article, miris com estan els interwikis. Hi ha molts usuaris que es dediquen a afegir aquests enllaços de tant en tant. Per anar de pressa, busques l'equivalent en un idioma que tingui molts altres (l'anglès, per exemple) i copies la llista dels idiomes d'allà a la viqui catalana. Per fer que el català aparegui allà no hi ha un mètode tan senzill, però si ho poses en un parell de viquipèdies, les altres ho aniran copiant com tu has fet amb la llista inicial. Ànims xtv i continua col·laborant! --barcelona 22:00 3 oct, 2005 (UTC)

Contribucions: amunt

Moltes vegades m'havia preguntat, al mirar l'opció "les meves contribucions" o bé "Especial:Contributions/Quisigui", què significa la indicació "(amunt)". Ha sigut al registrar-me a la viqui francesa que ho he entés i ara li veig una nova utilitat. Simplement vol dir que és la última edició. M'agrada més la traducció francesa "dernière" que la literal de l'anglès "top". No es podria canviar per "última" o alguna cosa semblant? --VRiullop 17:38 9 oct, 2005 (UTC)

I per què no traduir-lo com a "actual"? --Joanot Martorell 21:41 9 oct, 2005 (UTC)
Ospa Vriullop, m'has aclarit un dubte que em corsecava des que sóc viquipedista i que no havia gosat (o atinat) a demanar mai perquè pensava que era una d'aquelles obvietats que queda malament de demanar (i d'aquestes ja n'he demanat unes quantes,jo!!). Posats a proposar jo aposto per darrera (versió), tot i que les dues que heu proposat -última/actual- també m'estan bé. Però sí, també sóc del parer de canviar l'amunt.--Xadaga 23:22 9 oct, 2005 (UTC)
Per mi està bé "actual". És prou entenedor.--VRiullop (parlem-ne) 16:43 10 oct, 2005 (UTC)

plantilles

hola,

acabo de descobrir le meravelles de l'etiqueta <noinclude>. per a qui (com jo fa un moment) no ho sàpiga, serveix (entre d'altres coses suposo) per a posar informació a una plantilla que no serà inclosa a l'article que la usi (corregiu-me si la cago). és a dir si a una plantilla posem la categoria entre noincludes aquesta quedarà categoritzada però els articles no.

tot això ve a que tenim una Categoria:Plantilles i em fa l'efecte que moltes plantilles se n'han quedat fora per por a aquesta "herència" (almenys les que jo recordo haver fet o editat). hi ha alguna manera de veure totes les plantilles per a fer-hi un repàs?

bon i plujós dia --Guillɘmesponsum 06:30 11 oct, 2005 (UTC)

Guillem, pots veure totes les plantilles si prems primer en el menú d'eines de l'esquerra pàgines especials, després prem totes les pàgines (al final de la llista) i quan hi sigues, en espai de noms, posa Templates. T'ixiran totes les plantilles que hi ha a la Viquipèdia en català. Bona sort i adéu. --Pepetps (Podem discutir-ho) 17:49 11 oct, 2005 (UTC)

Viquipèdia masclista?

En crear l'article d'abat me n'he adonat d'una cosa. Anava a fer l'article d'abadessa, i no sabia ben bé si inclourel dins de l'article d'abat o com un article separat. Després d'això, m'he adonat que a la Viquipèdia els títols, gentilicis, etc... sempre els referim en masculí, i mai no fem servir el nom en femení ni que siga per a fer una redirecció, o mencionar-lo al principi de l'article. No sé si tenim temps per a anar revisant tots els articles, però crec que, a partir d'ara, s'hauria de tenir en compte el gènere de manera especial. Per exemple, amb l'article de jutge i jutgessa, mestre i mestressa, o metge i metgessa. --Joanot Martorell 05:24 13 oct, 2005 (UTC)

D'acord, em sembla bé. Però pel que fa als gentilicis, jo mateix n'he introduït molts a les plantilles de cada estat i ja he mirat de posar-hi les dues formes, la masculina i la femenina. També és cert que en molts hi mancava el femení (per això l'hi afegia). És una feinada, però val la pena fer-la si volem ser equànims.--Xadaga 10:12 13 oct, 2005 (UTC)
Personalment trob que es un doi venir a jutjar si una llengua es masclista o no per utilitzar el gentilici en masculi o femení. Deixant de banda les llengües on existeixen "neutres", per una o altra forma s'ha de triar, i al català la forma més comú es la masculina. Això implica masclisme? Ni de conya, en la meva opinió. Ha de posar la wikipedia totes dues formes "per no ser masclista"? Doncs mentre l'única diferència sigui el sexe de la persona en qüestió, no te cap sentit, ja que mentre el gentilici masculi faci la funció de "neutral", tothom emprarà aquest, i no la seva forma en femení. -- AnnubiX 17:50 18 oct, 2005 (UTC)

Com es va canviar de Wikipedia a Viquipèdia?

M'estic tornant mico intentant esbrinar com es canvia el projecte Wikibooks a Viquillibres. Algú recorda com es va fer amb la Viquipèdia? Qualsevol ajuda per lleugera que sigui és benvinguda. --Arturo Reina 17:05 18 oct, 2005 (UTC)

Taula d'estat

Algú sap perquè la taula d'estat no es pot veure a l'article dels Estats Units, i del Canadà i potser tampoc a altres? No s'ha canviat res de les taules d'aquests articles... no entenc perquè no es veuen. --Alonso 04:12 21 oct, 2005 (UTC)

Ja està Alonso, hi faltaven alguns "[[" i "]]". --Oersted 08:17 21 oct, 2005 (UTC)
No crec que "faltaren", sinó que realment Alonso volia incloure més d'un viquienllaç sense incloure l'inici de [[ però resulta que si es fa això, el programa de MediaWiki no identifica quins són paràmetres o quins són enllaços ja que en ambdós casos es fa servir la barra vertical "|". Potser s'hauria de revisar la plantilla perquè permeta incloure-hi continguts més flexibles. --Joanot Martorell 08:38 21 oct, 2005 (UTC)
Moltes gràcies. Crec que jo mateix sóc el responsable. Jo no havia omplit les dades de la taula dels Estats Units i del Canadà ni hi havia posat els viquienllaços, però, sí havia fet alguns canvis al template de la taula. Un dels canvis era eliminar els enllaços innecessaris (personalment em semblava innecessari fer un viquienllaç a cada extensió d'internet de cada país; .us, .mx, .ar .es, .it. com... etc). Suposo que en eliminar la possibilitat dels enllaços des del template, i ja que a la taula dels Estats Units n'hi havia més d'una extensió d'internet amb enllaços parcials (l'usuari que va omplir la taula sabia que hi havia un enllaç al template, llavors va ometre els primers [[ i els últims ]] per tal d'agregar més d'una extensió), i el programa no va identificar els paràmetres correctament. Ara que ho penso, havia de preguntar-vos abans d'eliminar els viquienllaços. Ho sento. Algú pensava fer un article per a cada extensió d'internet?--Alonso 15:03 21 oct, 2005 (UTC)


Proposta per a canviar la portada

En gener vaig dir de modificar la portada una mica i em diguereu que fera una proposta a veure que us pareixia. Ací està. No he inclòs els articles destacats perquè m'acabe de donar compte ara mateixa de que ja està acabat, però se li pot fer lloc. Ja em direu. --Micru 16:27 22 set, 2005 (UTC)

Jo la trobo molt bé, però em falta la categoria d'art. --Arturo Reina 19:43 22 set, 2005 (UTC)
Hi acabo de donar un cop d'ull rapid, em sembla que esta molt be. Xevi 19:52 22 set, 2005 (UTC)
Trobo que el format està molt bé, però potser la pàgina és una mica massa llarga en comparació amb la portada actual i amb la que tenen la majoria de Wikipèdies.Leptictidium 20:59 22 set, 2005 (UTC)
Coi, se't felicita Micru!! A mi m'ha agradat molt. Potser sí que és un pèl llarga però ho compensen la distribució horitzontal que hi has fet i els colors que hi has afegit. Hi mancarien alguns retocs formals i corregir alguna falta d'ortografia que he vist. Per cert, s'hi pot editar a fi de corregir-la o t'estimes més que t'ho diguem?--Xadaga 21:13 22 set, 2005 (UTC)

A mi també m'ha agradat, Micru, però potser per a fer-ho ja més net, hauries d'obrir un procés de votació a Viquipèdia:Presa_de_decisions per a canviar la portada. I ens anem acostumant a funcionar ja com una viquipèdia ja un poquet gran. Enhorabona. --Joanot Martorell 22:44 22 set, 2005 (UTC)

Està prou bé i una gran feinada però canviaria la categoria Medicna per Ciències de la salut perquè es discrimina un poc a les altres categories apart de medicina (hi ha un gran centralisme per part de medicina i això ho paguem els estudiants d'altres rames de les ciències de la salut), també perquè la categoria:medicina està un poc buida i, si acàs, posar medicina quan estiga més decent aquesta categoria. El posar medicina com a principal és la errada de la majoria de les viquipèdies, et pots perdre buscant la categoria que vols, i per això és millor posar Ciències de la salut perquè quan la gent entre, ja decidirà si vol entrar en la categoria de medicina, farmàcia, fisioteràpia, salut, etc. Però en tot cas, enhorabona per la feina, m'agrada i està tot distribuït molt bé. PS: On posa: A continuació teniu els articles principals o podeu veure la nostra estructura en detall, l'enllaç està molt passat, hi ha moltes més categories de les que hi posa i cal actualitzar-lo. Es pot fer alguna cosa al respecte?.--Pepetps 10:54 23 set, 2005 (UTC)
Moltes gràcies per les felicitacions, però em pense que he començat la casa per la teulada... He creat un viquiprojecte per a reformar la portada perquè és difícil contentar a tothom, i ja que es canvia, es fa com toca. La primera cosa a decidir és si s'ha d'activar el Portal i moure allí algunes coses des de la pàgina principal o no (podeu votar ací), així crec jo que podrien solucionar-se les queixes sobre la llargària. Una vegada estiga decidit açò (i quines categories deuen d'apareixer), passarem a parlar de la distribució dels continguts. Què us sembla? Millor així? --Micru 15:14 23 set, 2005 (UTC)

Abans d'actualitzar la portada fora bo que s'ho mirés un corrector professional o algú que tingui coneixements avançats de català. Penseu que la portada és la nostra carta de presentació. Gangleri2001


És cert que és llarga, però crec que és magnífica comparada amb l'actual. Queda molt bé. Felicitats! A veure si hi pots posar els articles destacats abans no s'editi a la portada, si us plau. Rata de Biblioteca 08:10 26 set, 2005 (UTC)


A partir del gran treball d'en Micru i després de les discussions a Viquipèdia_Discussió:Viquiprojecte_Reforma_(portada), he fet un petit esborrany recollint aquestes contribucions (només hi ha la part de categorització, encara no la de Efemèrides, Sabíeu que, etc...). El podeu veure aquí --Oersted 22:01 1 oct, 2005 (UTC)


Ja que Micru vol activar el Portal de la comunitat i seguint el treball de la reforma de la Portada, tinc una proposta de renovació d'aquest Portal de la comunitat partint de la Viquipèdia en castellà (m'agrada molt la seua distribució, els continguts i els colors) amb algunes adaptacions a la Viqui en català. Espere que us agrade. Premeu ací. --Pepetps (Podem discutir-ho) 19:22 2 oct, 2005 (UTC)


Bé, sembla que després d'uns dies de molta activitat aquest tema s'ha refredat una mica. Potser val la pena fer un resum del que s'ha fet fins ara sobre la portada. Les propostes (que recordi) són:

De moment ja en tenim unes quantes, i crec que valdria la pena analitzar-les una mica i trobar els seus pros i contres, a veure si n'aconseguim una de ben maca! Si teniu més propostes afegiu-les! La pàgina de discussió de la portada és Viquipèdia_Discussió:Viquiprojecte_Reforma_(portada). També vaig comentar (a l'Alonso, em sembla) si es podria aprofitar el canvi de portada per renovar una mica l'aspecte general, com canviar les llengüetes quadrades per arrodonides (com a la Viqui francesa, per exemple), però sembla que això només ho poden canviar els administradors (?) --Oersted 13:27 7 oct, 2005 (UTC)

Veig que cap de les propostes ha integrat les variables de Viquipèdia:Articles seleccionats/gener. Agrairia que ho fessiu. Gràcies. Rata de Biblioteca 08:23 10 oct, 2005 (UTC)

Del template comunitat

M'agradava més quan el Template Comunitat es trobava a la dreta, i no fins a baix, ja que s'han carregat totes les converses. Gust personal. --Alonso 21:40 23 set, 2005 (UTC)

Mmmmh... Vols dir? --Joanot Martorell 22:26 23 set, 2005 (UTC)
Res, res. --Alonso 00:09 24 set, 2005 (UTC)
A mí també em molesta, que estigui a baix de tot. El trobo incòmode i antiestètic, aquí. Crec que hauria de tornar a dalt de tot. --Viktor 00:55 24 set, 2005 (UTC)
Jo també voto perque torni a dalt --Arturo Reina 09:07 24 set, 2005 (UTC)

Ja que és fa l'articla Ciència com a quinzena Template:Books i Template:quote

Hola fa una mica que col·labo amb la wiki pero encara no se ven bé com funciona per fer un Template:, penso que seria bona idea fer un Template:Books i un Template:quote per fer igual que ara és fa amb la commons una proposta seria:

Template:Books

A la Viquillibres hi ha llibres relatius a (en aquest cas Ciència).

i que s'enllaçi directament amb http://ca.wikibooks.org/wiki/Categoria:Ci%C3%A8ncia


i un Template:quote

A la Wikiquote hi ha cites relatives a (en aquest cas Ciència).

i que s'enllaçi directament amb http://ca.wikiquote.org/wiki/Categoria:Cient%C3%ADfics


Jo no se com fer-ho, que us sembla a vosaltres? es viable?--Misto 20:48 16 set, 2005 (UTC)

Bona idea, ja les he fet. Estan com has proposat a Template:books i Template:quote. Podriem posar els noms dels templates en català, com template:llibres o algo així, però he vist que encara s'està debatint sobre el nom d'aquests projectes... --Glm 20:21 26 set, 2005 (UTC)
Ha cadat molt bé merci per fer-los ;) ja veig que els has afegit ja a ciència ;) --Misto

Ui, ara acabo de veure que ja existia el template:viquillibres. Jo l'he copiat del template:commons així que s'assemblen entre ells... --Glm 20:39 26 set, 2005 (UTC)

UPS! peró m'agrada més el que has fet tu s'emblant al de la commons :) --Misto

Bé, si a ningú li sembla malament copio el template:books a template:viquillibres. De tota manera sempre es podrà tornar a la versió anterior si és necessari... --Glm 22:42 26 set, 2005 (UTC)

Hola :-) Com que hi havien vàries plantilles del mateix, he fet que només una de cada tingui la informació i les altres criden a la plantila principal. Espero haver-ho fet bé... --Joanjoc (discussió) 15:46 27 set, 2005 (UTC)

Un nou canvi d'imatge de la portada -> CANVI D'IMATGE DE LA TAVERNA

Ja que estem canviant la imatge de la Portada, per què no canviem la imatge a la taverna? Està un poc obsoleta, pròpia de Viquis que acaben de començar i li cal una renovació. I com que he "agarrat el motoret", he fet una propsta de canvi de la plantilla de la Taverna. Ací està. A veure que us sembla. --Pepetps (Podem discutir-ho) 10:49 4 oct, 2005 (UTC)

És veritat que necessita un canvi d'imatge (m'agrada la teva proposta) avera si surten més propostes ;)--Misto (discussió...) 10:55 4 oct, 2005 (UTC)
També estic d'acord amb què cal canviar-la (aprofitant que canviem la portada, oi?). M'ha agradat molt la teva proposta. M'admira que sigueu tan traçuts! Només hi veig un petit (molt petit) inconvenient: que per accedir a les discussions de la taverna, en comptes d'anar-hi directament com fins ara, en la teva proposta cal fer dos passos: primer anar a la taverna i deprés clicar en Discussions: La taverna. Sé que és una fotesa i que segurament aquí rau l'encant de la teva proposta. Però penso en gent novella o usuaris esporàdics. No sé si atinaran a trobar-ho gaire ràpid. I si aquest enllaç destaqués per damunt dels altres o estés en un lloc més visible?--Xadaga 11:59 4 oct, 2005 (UTC)
Estic totalment d'acord, especialment si aconseguissiu fer un índex més visual, o posar els diversos temes englobats per setmanes, cosa que donaria més agilitat al seguiment.--kel 07:14 6 oct, 2005 (UTC)

Les discussions de la Taverna organitzar com al Bistro de la Viquipèdia francesa (mireu-ho) pero en comptes de per dies, fer-ho per mesos o setmanes. Cada mes o setmana es crearia un títol principal i després n'haurien de secundaris (títols de la conversa). Podeu modificar la meua proposta fins que estigue a gust de tothom. Adéu. --Pepetps (Podem discutir-ho) 13:50 6 oct, 2005 (UTC)


De categories

A IBM he canviat la [[Categoria:Empreses d'Informàtica]] per [[Categoria:Empreses d'informàtica]] (amb i minúscula), però resulta que aquesta no existeix. El problema és que sembla que no es poden traslladar les categories. ¿Què es pot fer en aquest cas? --pieter 00:10 22 set, 2005 (UTC)

S'han d'editar tots els articles que composen la categoria i canviar-los la categoria al nou nom. Després s'ha d'avisar a algún adiministrador per esborrar la categoria errònia. Ja ho he fet tot jo. --Makinal 07:51 22 set, 2005 (UTC)

Vàndal conspicu

Hola, algun administrador pot bloquejar l'acció de l'usuari 82.198.114.15 que està vandalitzant repetidament l'article Comunitat autònoma de Catalunya i, a més, amb unes contribucions dignes de rebequeria de nen petit? Ja n'estic fins als nassos d'anar revertint... Enric 17:47 30 set, 2005

Potser ja seria hora de crear el projecte Viquipèdia:Observatori de vandalisme, o d'aquesta mena, amb tal d'anar registrant els vandalismes que es produeixen, els usuaris o ip's anònims, etc etc, per a poder controlar la situació i actuar de millor manera. --Joanot Martorell 16:05 30 set, 2005 (UTC)
Estic d'acord amb Martorell, jo ja estic també fins els nassos de revertir vandalismes en articles com País Valencià, Oriola, Baix Vinalopò, etc. Ja saps de qui parle, no Martorell? --Makinal 17:57 30 set, 2005 (UTC)
Jo també dono el meu vist-i-plau: Convé prendre mesures contra aquests elements.--Xadaga 22:43 30 set, 2005 (UTC)

Perera

Hola, sóc novell i m'he dedicat a afegir un parell de fotos a un parell d'articles, però finalment no me'n surto amb una foto de la perera. Ja havia posat la mateixa foto que a "pera" però després he pensat que fóra més interessant la foto que hi ha a la versió castellana de la wiki, però no aconseguieixo que m'apareixi. Algú ho pot fer i de passada, explicar-me com es fa, siusplau?

Nota: jo he fet el mateix procediment que quan he volgut copiar la foto anglesa: he posat el nom del fitxer a la comanda que crida la foto, però no troba la foto.

La foto és: http://es.wikipedia.org/wiki/Imagen:Peral_en_flor.jpg

I jo ja he posat a la comanda enlloc de Image, he provat amb Imagen, Imatge i totes les combinacions possibles, però no em surt. Potser és que la foto no és compartida per a totes les wikis sinó que només per la castellana, però no entenc per què hauria de ser així, i si és així... la importo a la versió catalana (i de pas li canvio el nom) o la porto a la versió anglesa i ho deixo tal com la foto de la pera?--Xtv 15:13 3 oct, 2005 (UTC)

Has d'importar-la a la Viqui catalana, o bé pujar-la als Commons. Ara aniré a Perera i hi pujaré la imatge amb el nom traduït en català. A vegades em passa a mi també, només cal copiar la imatge que vols al teu PC i llavors carregar-la a la Viqui. Que vagi bé! --Leptictidium 15:23 3 oct, 2005 (UTC)
Jo recomanaria força que ho buscara primer pel Commons, i que si no en troba i en té cap de fitxer d'imatge, que ho pujara al Commons. --Joanot Martorell 05:53 4 oct, 2005 (UTC)

contribuir

Hola, són nou en això del Viquipèdia i voldria fer una contribució però no en conec massa el fucionament, m'explico:

jo sóc l'autor de la web d'una marca de microcotxes que es va fabricar a Manresa a finals dels 50 i principis del 60 (la web és http://www.microptv.com) i voldria afegir la història d'aquest petit cotxe a la base de dades de viquipèdia, però no se massa on ho he d'enviar o com fer-ho. Algú em podria donar un cop de mà??

Moltes gràcies

Lluís

El millor es que vagis a Viquipèdia:Ajuda. Xevi 19:01 7 oct, 2005 (UTC)

Enllaço

Hi ha algú sense identificar que està posant enllaços a una cosa que li diuen biblioweb a les entrades de literatura francesa. Cap problema. El problema és que en singural està posant enllaço per enllaç. Hi ha alguna manera de fer-li arribar un missatge? --Ferran 15:01 8 oct, 2005 (UTC)

Algú de sabadell?

Hola sóc periodista del diari de sabadell (vcolomer@drac.com>). Si entre els administradors catalans de wikipèdia hi hagués algú de sabadell o el vallès occidental li faria una entrevista. A veure si hi ha sort i m´escriviu aviat. M´agradaria que wikipèdia fos més conegut per aquí. Felicitats per la vostra feina impressionant i gràcies!

Víctor Colomer 93 726 1100 diari de sabadell vcolomer@drac.com

Algú sap que ha passat amb el Llull?

La seua última contribució és del 30 mars a les 22:05, en té tantes que no m'havia percatat mai que duia 5 mesos sense escriure... Jo també estic intrigat, Barcelona. Potser necessite un respiro
Ludor | (ho discutim?) 00:51 12 set, 2005 (UTC)

  • jo a vegades ho he demanat aquí mateix i mai ningú ha sabut res. Plàcid Pérez Bru 18:52 12 set, 2005 (UTC)

Aquesta és la darrera contribució de en Llull:

09:01 3 abr, 2005 (història) (diferències) m MediaWiki:Copyrightwarning (amunt)

al viccionari. Plàcid Pérez Bru 21:15 12 set, 2005 (UTC)

Post Scriptum: al menys per el que sé. Plàcid

Jo també vull saber qué ha estat d'en Llull. Les seues contribucions van caure sobtadament. Es podrà enviar un correu electrònic des de la seua pàgina d'usuari? Vaig a vore-lo. --Joanot Martorell 21:23 12 set, 2005 (UTC)

Per què no feim un article col·lectiu per recordar el que feia en Llull? Plàcid Pérez Bru 22:26 12 set, 2005 (UTC)

Caldria fer una medalla i donar-li-la títol "pòstum" com a mínim. --Micru 16:43 16 set, 2005 (UTC)

He pensat que al igual que les altres wikipedies tenen estrelles especials per usuaris que han fet una gran feina, com aquesta ,podriem possar-li al LLull aquesta estrella més a lo oscar.

Per altra banda, es va parlar de donar també la estrella als administradors. Que us sembla possar aquesta estrella com reconeixement als administradors?

--Arturo Reina 16:07 20 set, 2005 (UTC)

Ei, estan de recontrabonicos les estatuetes ^_^ !!!! Vull tenir l'honor de lliurar l'estaueta al nostre gran magnífic i il·lustríssim En Llull!!! --Joanot Martorell 21:20 29 set, 2005 (UTC)

Problemes al commons

Intervencions traslladades a la taverna de la viquiteca. Vegeu ací. --Joanot Martorell 05:20 30 set, 2005 (UTC)

Wolaz!

Soy de Chile y me encantaría poder colaborar en la Wikipedia en catalán, pero no sé el idioma, y me gusta mucho... ¿no sabéis vosotros alguna URL donde yo pueda aprender catalán?

De antemano, gracias. --Auztrel 02:55 29 set, 2005 (UTC)

Hola unos cursos por apender catalan son:

Espero aver-te servit d'ajuda! ;)--Misto

En Wikibooks en español se está desarrollando un libro, pero está al 25%: http://es.wikibooks.org/wiki/Catal%C3%A1n_para_castellanoparlantes --Vedranell 16:07 29 set, 2005 (UTC)

Gràcies per tot...Gràcies! --Auztrel 19:39 29 set, 2005 (UTC)

Evolució/Creació: Ciència o llògica?

Digueu-me que en creieu d'aquest tema!

La viquipèdia no és un fòrum de debat, si vols discutir sobre el tema d'algun article pots fer-ho a la pàgina que inclou cada article (pestanya discussió). De totes maneres, si t'interessa el tema, busca el judici que s'està celebrant ara mateix als EEUU sobre el creacionisme a les escoles. I signa les aportacions a la taverna, si us plau --barcelona 09:15 2 oct, 2005 (UTC)

Hola us saludem des de l'Aula Escolar Hospitalària de l'Hospital del Mar de Barcelona.

Som: una mestra i tots els alumnes d'entre les nenes, els nens, els nois i les noies ingressades al Servei de Pediatria. Ara mateix som: Arjoo Fàtima, Hamza, Luisa i Rosanna. 27 de setembre.

hola Arjoo, Fàtima, Hamza, Luisa i Rosanna! --Guillɘmesponsum 07:34 4 oct, 2005 (UTC)
Hola Arjoo, Fàtima, Hamssa, Luisa i Rossanna!! Benvinguts a l'enciclopèdia lliure, vos escric des del País Valencià :D. --Joanot Martorell 08:23 4 oct, 2005 (UTC)

Wikipedia en espanyol

M'ha resultat curios veure com en el projecte en espanyol han decidit mantenir noms erronis per nombroses ciutats catalanes (Tarrasa, Figueras, Gerona, Lerida...). M'agradaria saber que en penseu i si es pot fer quelecom al respecte.

Més guerres entre wikis no, per favor, i gràcies. Si allà volen mantenir noms que ningú no el fa servir hui en dia, és cosa i problema d'ells, no el nostre. Ara bé, tret de Terrasa i Figueras, els altres dos exemples que esmentes són exònims tradicionals en castellà. Ací també en fem servir exònims tradicionals en valencià. --Joanot Martorell 16:06 10 oct, 2005 (UTC)
Suposo que seria bo intentar esbrinar des de quan són exònims aquests noms per què es probable que alguns siguin relativament recents. Aquesta seria la forma de que -algun dia- es pogués convencer als usuaris de la es: de la bestiesa que és mantenir alguns d'aquests noms. Això, o que la política dels exònims canvïi tard o d'hora, que tal com està el panorama no sembla fàcil...
El que per mi és claríssim és que les guerres d'edicions el que fan és empitjorar la situació. Salut, --pieter 00:43 11 oct, 2005 (UTC)

Els exemples que has posat, però, són centenrais i absolutament tradicionals.

Suport a una Viquipèdia en murcià.

Bones!! Abans que començara l'estiu l'usuari de la nostra comunitat que hi contribueix sovint en articles de temes murcians, Assarbe, va demanar ajut per a iniciar els tràmits per a engegar una Viquipèdia en murcià. Jo mateix m'hi vaig oferir, i el vaig ajudar en el seu procés en Wikimedia Meta. Durant tot l'estiu no hi va haver oposició, i hi va haver suport de gent que, cal dir-ho, no havia participat mai a una viquipèdia però que volien començar a fer-ho amb aquesta versió lingüística i van registrar comptes a diferents viquipèdies només per a donar-hi suport. Quan finalment la seua aprovació semblava imminent, es va còrrer la véu a la Wikipedia en castellà, amb la qual cosa alguns usuaris hi anaren per a mostrar el seu rebuig i la seua aprovació s'ha aturat.

En sóc conscient de què molts pensareu que si un de nosaltres, puix catalanoparlants doncs acostumats al perill del seccessionisme lingüístic de la nostra llengua per motius polítics, seriem incoherents si donarem el nostre suport a un parlar que es tracta suposadament d'un dialecte castellà. Jo no hi he volgut entrar en valoracions sobre si és una llengua independent, un parlar de transició castellà-valencià, un dialecte allunyat del castellà, o una simple modalitat lingüística del castellà.

El que sí tinc clar que la relació equivalent entre valencià i català central seria l'andalús i el castellà, mentres que la relació entre murcià i castellà és, per al meu parer, l'equivalent de l'aragonés i castellà, l'occità i català, o l'alemànic i l'alemany. Però la qüestió principal, per a mi, no és la seua filiació lingüística, sinó que el lèxic i sintaxi del "parlar murcià" no hi té cabuda a la wikipedia castellana perquè es considera "aberrant" i, per tant, davant la manca d'alternatives, si volen fer una enciclopèdia amb les particularitats murcianes haurien d'establir una viquipèdia pròpia.

Amb això, vos he volgut informar per si alguna persona estaria interessada en participar en el procés de suport (o, bé, oposició fins i tot, si l'escau), en què també s'hi debat la conveniència de crear una viquipèdia en murcià. --Joanot Martorell 19:26 13 oct, 2005 (UTC)

En primer lloc, demano disculpes per el meu català. Soc usuari de la viquipèdia en castellà i, com una de les persones que ha participat en la discussió en Meta, solament vull aclarar que la meva posició sobre la viquipèdia en murcià va ser inicialment un comentari escéptic sobre les afirmacions que es feien en la pàgina de meta sobre el status del murcià com llengua independent del castellà. He fet aixó perque pensava que era necessari oferir una visió alternativa já que tots els comentaris i els vots eren aparentement de persones que defendien la idea de que existeix una llengua murcià, com si això fos una evidéncia acceptada per tot el món. Després de fer aquest comentari he comprobat que la majoria dels usuaris que havien votat a favor de aquesta viquipèdia no eren usuaris vàlids! Eren, en definitiva, firmes simulades, com si jo firmo miabuelita o qwertyuiopasdfghjkl. Si algú ha curiositat, pot comprobar aquest historial de canvis d'una IP anònima: [1]. Aquest vandalisme, i també, ho reconec, les meves dubtes de que aquesta proliferació en llengües discutibles sea positiva per al projecte de la Wikipedia, m'han fet votar en contra. Hauria estat interessant haver mantenit una discussió civilitzada sobre llengües, dialectes, etc. Desafortunadament, el vandalisme ha continuat. Recientement, un usuari amb IP anònima ha editat la lista de "bogus names" (noms falsos) para poner en seu lloc "real names", encara que tals noms no corresponden à usuaris vàlids, excepte un que s'ha registrat... setmanes després de votar. Usuaris anónims (en realitat es sempre la mateixa IP) diuen en un anglés quasi pitjor que el meu català, que s'ha demostrat qu'els usuaris eren verdaders(!).
La raó principal per la qual he dedicit fer aquest esforç d'escribir aqui en català (llengua que llegeixo, però que no he mai estudiat formalment) és que Joanot ha dit aqui una cosa totalment falsa: "i hi va haver suport de gent que, cal dir-ho, no havia participat mai a una viquipèdia però que volien començar a fer-ho amb aquesta versió lingüística i van registrar comptes a diferents viquipèdies només per a donar-hi suport". Això no és veritat. Com jà he dit, els noms no correspondien als usuaris que han fet les edicions amb aquestos vots. Per això, jo mateix he parlat a Meta de vandalisme i falta d'ética. No puc comprender como una persona amb tanta experiencia en les viquipèdies en català i castellà com Joanot pot passar per alt això. En Meta s'ha explicat (jo mateix i Chamdarae, un usuari molt actiu en les discussions sobre llengües en Meta) que la majoria dels vots no eren vàlids. Però alguns defensors del murcià continuen les accions vandáliques.
Joanot, em sembla molt bé que no estiguis d'acord amb mi sobre el status del murcià o sobre si hi deve haver una viquipèdia en aquesta llengua o dialecte. Personalment, penso que si es acepta una viquipèdia en murcià no hi haurá ninguna raó per no aceptar viquipèdies en menorquí o en cubano. Però comprendo que hi ha altres opinions, com la teva, i la discussió civilitzada és sempre enriquecedora. Ara bé, no puc entender per qué no critiquis accions que són inaceptables en qualsevol viquipédia, com votar con firmes falses o editar els comentaris de altres, accions favorecides per els murcianistes (encara no se si és un o dos) en Meta. Intervinc aqui perque no vull que els usuaris de la Wikipedia catalana que llegeixin els teus comentaris i vean les meves numeroses intervencions en Meta per aquest assumpte pensen que jo soc una espécie de feixista intolerant, responsable de destrozar cruelment les ilusions de moltes persones que havien respaldat la creació de una viquipèdia en murcià. Crec que la realitat ha estat una mica diferent. AngelRiesgo 01:07 15 oct, 2005 (UTC)
Angel, es que ni siquiera me hacía falta criticarlo porque tú mismo ya lo has hecho por mí :P. Ya dije en su momento que si habían usuarios falsos no se cuentan y ya está. Aunque, la verdad, entonces no había visto lo de la IP anónima lo que, evidentemente, no se ajusta al procedimiento. Pero de ahí, a decir que se trate de una acción vandálica... pues mira, puede ser una acción incorrecta, es cierto, pero también puede ser cierto que se traten de personas que nunca han participado en la dinámica wiki, y hayan expresado a través de una misma persona su apoyo. Quiero decir que yo no veo mala fe en esa irregularidad (por ejemplo, esa IP anónima, que seguro que es Assarbe, no se escribe a su propia página de usuario para dar un falso/supuesto apoyo al proyecto y, además, se curra una traducción del MediaWiki). Eso no justifica la validez, pero tampoco es un motivo tan grave como para despreciar la propuesta que se trata, sobre una wikipedia en murciano (o no). Lo que sí coincido contigo es que si esa wikipedia la van a llevar personas que, supuestamente, no han sabido ni registrarse correctamente, pues va a ser una wiki en vano. Pero la propuesta en sí, a mi entender, es válida, sólo falta que realmente haya gente que lo lleve a cabo (mínimo 4 personas). --Joanot Martorell 01:55 15 oct, 2005 (UTC)
Hombre, tal vez no llegue a vandalismo, pero va un poco más allá de una simple irregularidad, sobre todo viniendo de la persona que ha impulsado el proyecto. Sigo sin entender cómo, en buena fe, se puede, desde un mismo ordenador, poner varias firmas que no corresponden a usuarios registrados. Quienes lo han hecho sabrán si eran varias personas que estaban juntas frente a la pantalla o lo que sea. Roza el ridículo, en cualquier caso, que insistan en la discusión en Meta en lo de que, "of course", se trata de usuarios reales, y que esto ha sido demostrado. Este tipo de cosas demuestra el punto débil de las votaciones en Wikipedia. Más importante que los votos en sí (ha habido ya muchos precedentes de personas que registran nombres de usuario diferentes para hacer bulto en las votaciones) son los argumentos, la discusión. Ahí es donde se puede alcanzar un consenso y donde se puede ver si una propuesta es razonable. Siento que mi primera intervención en la wikipedia catalana haya sido para discutir contigo, Joanot. Por tus contribuciones en la wiki española, me pareces un excelente colaborador y una persona muy razonable, pero creo que en este tema del murciano has querido ver una especie de intolerancia contra las lenguas minoritarias, y mi motivación ha sido, creo, de otro tipo. Sigo pensando, no obstante, que hay que marcar un límite a lo que es aceptable como lengua. Cualquiera puede llegar mañana y decir que quiere hacer una wikipedia en zamorano (lengua considerada por algunos linguistas de transición entre el leonés y el castellano, of course). Es posible que el murciano sea muy diferente de otros dialectos pero no deja de ser un caso un poco extremo de reivindicación lingüística. --217.206.92.210 10:43 15 oct, 2005 (UTC) (AngelRiesgo )