Viquiprojecte:Patrimoni UAB

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Benvinguts al Viquiprojecte Patrimoni UAB. Aquest és un Viquiprojecte coordinat per Amical Wikimedia i la Universitat Autònoma de Barcelona, que s'inicia el Juny de 2018 amb la col·laboració de la CORE en Patrimoni UAB, el Servei de Biblioteques de la UAB, l'àrea de Comunicació de la UAb, Cultura en Viu i el Departament d'Art i Musicologia de la UAB. S'emmarca dins del projecte de divulgació i de projecció de la universitat i al Viquiprojecte UAB. Es pretén aconseguir difondre continguts de qualitat relatius al Patrimoni Cultural relacionat amb la UAB en el marc de l'enciclopèdia lliure, en diverses llengües.

Motius[modifica]

El viquiprojecte Patrimoni UAB s’emmarca dins projecció nacional i internacional de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Es pretén oferir continguts de qualitat relatius a la institució en el marc de l’enciclopèdia lliure i mostrar-los alhora en diferents llengües. Amb aquest projecte es vol millorar la visibilitat a la xarxa de la UAB i oferir uns continguts rellevants que tinguin una utilitat pública per a tots aquells que vulguin conèixer la institució.

La Universitat Autònoma de Barcelona acaba de cumplir 50 anys d'història. Com diu la rectora Margarita Arboix al seu espai , la docència i la recerca han estat i són els eixos centrals de la universitat, que coopera en la generació de coneixement i aporta eines per contribuir en la construcció del present i el futur de la societat. La Viquipèdia facilita al conjunt de la ciutadania l'accés a l'educació i a la cultura.

Un dels objectius fonamentals de l'educació és formar ciutadans capaços de conviure en una societat democràtica i participar en la seva millora. Alhora es manifesta defensora dels drets i els deures socials, amb un marcat sentit democràtic, arrelada al territori, amb un nivell acadèmic d'excel·lència i amb capacitat d’innovació i recerca d’alta qualitat.

Objectius[modifica]

El viquiprojecte Patrimoni UAB te com a finalitat posar en obert tot aquell Patrimoni Cultural ja sigui artístic, arquitectònic, científic, documental, etc.. que és propietat de la Universitat Autònoma de Barcelona, es troba dins del campus, o està relacionada amb aquesta.

Fases[modifica]

  • Fase 01: Aconseguir el catàleg de fotografíes relacionades amb el pattrimoni artístic de la UAB Fet Fet!
  • Fase 02: Llistar els monuments escultòrics de la UAB i generar o millorar-ne les entrades a la viquipèdia. En curs
    • Fase 02.1: preparar una viquimarató al voltant del Patrimoni Artístic de la UAB per la setmana de l'OpenAcces. En curs
  • Fase 03: Llistar les obres pictòriques i els graffitis o street art mès rellevant de la UAB i generar o millorar-ne les entrades a la viquipèdia.
  • Fase 04: Llistar els edificis arquitectònics mès rellevants de la UAB i generar o millorar-ne les entrades a la viquipèdia.

Llistat del Patrimoni Cultural de la UAB[modifica]

Obres escultòriques[modifica]


Participants[modifica]

  • Alibey