Vés al contingut

Òrgan de contractació de la Generalitat de Catalunya

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióÒrgan de contractació de la Generalitat de Catalunya
Governança corporativa
Part deGeneralitat de Catalunya Modifica el valor a Wikidata

L'Òrgan de contractació de la Generalitat de Catalunya és l'òrgan de contractació, unipersonal o col·legiat, que, en virtut de norma legal autonòmica o reglamentària o disposició estatutària, tinguin atribuïda la facultat de subscriure contracte en nom de la Generalitat de Catalunya en funció del que dicten les llei 25/1998 de 31 de desembre de mesures administratives, fiscals i d'adapatació a l'euro[1] i l'article 26 de la llei 21/2001 de 28 de desembre,[2] aprovades pel Parlament de Catalunya a proposta del govern del president Pujol i la llei 12/2004 de 27 de desembre de mesures financeres,[3] aprovada pel parlament a proposta del govern del president Maragall, i que regula els òrgans de contractació.

Tipologies[modifica]

A la Generalitat de Catalunya són òrgans de contractació:

  • Els membres de l'equip de govern de forma ordinària i estan facultats per adjudicar i formalitzar en nom seu els contractes corresponents.
  • Les secretaries generals o l'òrgan a qui deleguin per als contractes menors.
  • Les juntes de contractació que poden ser constituïdes per ordre d'un membre de l'equip de govern per contractes menors d'obres, de subministraments i de serveis del departament.
  • La Comissió Central de Subministraments (adscrita a la Conselleria d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya) és l'òrgan de contractació dels productes, béns i els serveis declarats de contractació centralitzada, sent també l'òrgan competent per a l'homologació o el desenvolupament d'acords marc o béns.

En l'àmbit dels organismes autònoms i la resta d'entitats lligades al dret públic, els representants legals en són els òrgans de contractació i un reglament disposarà a partir de quina quantitat és necessària l'aprovació del conseller corresponent.

L'òrgan de contractació necessita l'autorització del govern de la Generalitat quan:

  • El contracte és superior a 12.020.242,09 € llevat dels convenis i contractes d'encàrrecs d'estudi.
  • En els contractes de caràcter plurianual, si es modifica el nombre d'anualitats establertes pel decret legislatiu 3/2002 de la Llei de finances públiques de Catalunya.[4]
  • Si els contractes o convenis són destinats per a l'encàrrec d'estudis o dictàmens amb un pressupost superior a 30.050,61 €.
  • Si el pagament es fa mitjançant el sistema d'arrendament financer o mitjançant el sistema d'arrendament amb opció de compra, i el nombre d'anualitats és superior a quatre a comptar de l'adjudicació del contracte..

Tal com marca, la llei 30/1992[5] els membres dels òrgans poden ser recusats per evitar conflictes d'interessos.

Referències[modifica]