Vés al contingut

4Story

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
4Story

Publicació
octubre 2008 Modifica el valor a Wikidata
Versions
5.2 Modifica el valor a Wikidata
Gènerevideojoc de rol Modifica el valor a Wikidata
Model de negocifree-to-play Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
PlataformaWindows Modifica el valor a Wikidata
Modesmultijugador Modifica el valor a Wikidata
Equip
EditorGameforge Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc web4story.gameforge.com Modifica el valor a Wikidata
MobyGames4story Modifica el valor a Wikidata

4story és un joc de rol en línia que pertany a l'empresa alemanya de videojocs GameForge. És similar a altres jocs de la mateixa empresa com per exemple: Metin2. És gratuït, com tota la resta de jocs de GameForge, però l'usuari pot adquirir una sèrie d'extres opcionals a canvi d'una petita quantitat econòmica, que a la llarga, pot portar a grans sumes.

La Jugabilitat[modifica]

Com tots els jocs de rol en línia, el 4Story està ambientat en l'època medieval. Té dos servidors (Lapiris i Xhadra); a cadascun dels quals hi ha vuit canals. El joc presenta dos regnes: Derion i Valorian; l'usuari ha d'escollir a quin dels dos hi vol anar i dur a terme diverses activitats com: explorar l'entorn, lluitar contra monstres i jugadors, completar missions, etc. Aquest també ha d'escollir el rol del seu personatge d'entre sis possibles: el sacerdot, el mag, el guerrer, l'arquer, l'invocador i el corredor de les ombres. El personatge pot millorar les seves habilitats i fer-se més fort ascendint de nivell (hi ha 90 nivells).[1]

L'objectiu del joc consisteix a realitzar missions. En complir cadascuna d'aquestes, el personatge és recompensat amb diners i punts d'experiència. Matar personatges del regne enemic també dona punts i aquests poden ser usats per a crear armes més poderoses o també per a ser venuts.[2][3]

Els Regnes[modifica]

Els dos regnes principals del joc són Valorian i Derion. Es troben en conflicte. N'hi ha un tercer, Gor, que és mercenari.

El Valorian[modifica]

És un país governat per un antic soldat. Els valorians destaquen com a potència militar.

El Derion[modifica]

És un país de mags i exploradors governat per l'antic Primer Ministre d'Iberian. Derion destaca com a potència màgica i fantàstica.

El Gor[modifica]

És un país que fou fundat a la regió de Pandeon, una ciutat sagrada que esdevingué el centre de l'imperi. Les principals activitats de Gor són el comerç i l'agricultura.

Les Races[modifica]

Iberian presenta tres races diferents: la humana, la felina i les fades.

Els Humans[modifica]

Les característiques físiques dels humans són la flexibilitat, la rapidesa i la força. Són intel·ligents i tenen capacitat per usar la tecnologia. Tenen una gran capacitat d'adaptació i són molt resistents davant la màgia.

Els Felins[modifica]

Els felins són criatures fortes i persistents. Són amants de la naturalesa i tenen una gran capacitat per a la lluita de cos a cos.

Les Fades[modifica]

Les fades es distingeixen pels seus poders mentals i per les seves habilitats màgiques. Presenten una saviesa i una intel·ligència gairebé sense límits.

Els Tipus de personatges[modifica]

Els tipus de personatges que hi ha al 4Story són: el mag, el sacerdot, el guerrer, l'arquer, l'invocador i el corredor de les ombres.[4]

  1. El Mag: és el personatge màgic amb un paper molt important, ja que el seu atac és el més fort. Usa una vareta.
  2. El Sacerdot: és el personatge de suport que presenta la capacitat de curar els altres. Està equipat amb una vareta i amb un llibre màgic.
  3. El Guerrer: és el personatge que pot servir per atacar o per defensar. Està armat amb una destral, una espasa, i un escut.
  4. L'Arquer: és el personatge d'atac molt veloç. Equipat amb un arc o bé una ballesta.
  5. L'Invocador: és el personatge màgic amb un atac més baix que el del mag o el del sacerdot, però que pot invocar una mascota perquè l'ajudi a atacar. Està equipat amb una vareta.
  6. El Corredor de les ombres: és el personatge que serveix per atacar per sorpresa. Pot esdevenir invisible. Equipat amb urpes.

Referències[modifica]

  1. Guia del Joc a es.4story
  2. 4story a zonammorpg
  3. 4story Ancient
  4. 4Story. la guerra está servida Arxivat 2014-10-11 a Wayback Machine. a alfabetajuega.com

Enllaços externs[modifica]