Vés al contingut

Abraham d'Erevan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAbraham d'Erevan
Nom original(hy) Աբրահամ Երևանցի Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1680 Modifica el valor a Wikidata
Mort1740 Modifica el valor a Wikidata (59/60 anys)
Dades personals
Grup ètnicArmenis Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióhistoriador Modifica el valor a Wikidata

Abraham d'Erevan fou un historiador armeni del temps de Nadir Shah que va viure al segle xviii en dates exactes desconegudes. Era fill d'Hovhannes i vivia a Erevan.

La seva personalitat és força desconeguda i només es coneix la seva obra: Patmutʾiwn tʾagahori Parsits (Història del rei de Pèrsia), un manuscrit conservat a un monestir armeni catòlic a l'illa de Sant Llatzer a Venècia, editat per un monjo com Patmutʾiwn paterazmatsʾn, 1721-1736 (La història de les guerres 1721-1736) una còpia del qual fou portada a la Unió Soviètica i publicada el 1938. La seva narrativa és exclusivament un relat de les guerres sense fer esment de les condicions politiques, socials o econòmiques, i amb especial atenció a la invasió otomana del kanat d'Erevan (1724), sobre la qual és l'única font,

Bibliografia[modifica]

  • Abraham d'Erevan: History of the Wars (1721–1738) (Abraham Erewants'i‘s, Patmut'iwn Paterazmats'n). Traducció feta dels textos originals del segle xviii, amb notes introductòries fet per George A. Bournoutian. (Armenian Studies Series, 3.) 111 pp. Costa Mesa, CA: Mazda, 1999.
  • Biografia a Encyclopaedia Iranica