Vés al contingut

Abrakadabra

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaAbrakadabra
Fitxa
DireccióLuciano Onetti
Nicolás Onetti
Protagonistes
Germán Baudino
Eugenia Rigón
Gustavo Dalessanro
Clara Kovacic
GuióCarlos Goitia
Luciano Onetti
Nicolás Onetti
MúsicaLuciano Onetti
FotografiaCarlos Goitia
MuntatgeLuciano Onetti
ProductoraBlack Mandala
Guante Negro Films
Dades i xifres
País d'origenArgentina Modifica el valor a Wikidata
Estrena9 maig 2019 Modifica el valor a Wikidata
Durada66 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de terror i giallo Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt8422146 Filmaffinity: 653433 Letterboxd: abrakadabra-2018 TMDB.org: 551964 Modifica el valor a Wikidata

Abrakadabra és una pel·lícula de l'Argentina filmada en color dirigida per Luciano Onetti i Nicolás Onetti sobre el seu propi guió escrit en col·laboració amb Carlos Goitia que es va estrenar el 9 de maig de 2019 i que va tenir com a actors principals a Germán Baudino, Eugenia Rigón, Gustavo Dalessanro i Clara Kovacic.

És una pel·lícula que enquadra en el giallo, un gènere netament italià que unint el policial amb l'horror utilitza grans dosis de sang, en altres films com Sonno Profondo (2013) i Francesca (2015).

Sinopsi[modifica]

Trenta-cinc anys després que un prestigiós mag morís per accident durant un arriscat número de màgia, el seu fill Lorenzo, que és també mag, presenta el seu espectacle en un dels teatres més importants de la ciutat i comencen a succeir-se en aquesta pel·lícula, ambientada a la ciutat de Torí al començament de la dècada de 1980, assassinats en els quals apareix involucrat i el converteixen en sospitós, obligant-lo a participar en el seu esclariment.[1][2]

Repartiment[modifica]

Van participar del film els següents intèrprets::[1][2]

Comentaris[modifica]

María Fernanda Mugica a La Nación va escriure:

« ””Els directors demostren en el film un coneixement profund d'aquest gènere italià. Des dels plans triats, la il·luminació, el vestuari i el maquillatge fins als diàlegs en italià, tots els elements apunten a una prolixa recreació de les seves formes i tòpics. La pel·lícula resulta entretinguda i amb una estètica atractiva, però queda la curiositat del que els realitzadors podrien haver aconseguit si haguessin experimentat amb els límits del gènere.[1] »

Alexis Puig a Infobae va opinar:

« Luciano i Nicolás Onetti ja havien incursionado en el giallo…En aquesta oportunitat, agreguen a l'experiència de tensió i sordidesa, una estètica setentosa, ben visible des de la direcció d'art, la fotografia i els enquadraments, aconseguint una atmosfera cautivante i efectiva.… que recrea a la perfecció tots els clixés del subgènere: colors saturats, sons chirriantes, un assassí que no es deixa veure, crims súper elaborats, zooms impossibles, pantalles dividides, efectes òptics, banda de so hereva de Goblin i una resolució rebuscada i retorçada. La transformació d'una ciutat argentina en un decorat europeu, sumat al doblatge en italià, fan del visionat del film una experiència surrealista i hipnòtica. Un viatge en el temps a l'època del cinema de barri en continuat i les vetllis macabres.[2] »

Premis i nominacions[modifica]

Al Festival de Cinema d'Horror 'Fright Nights' 2019 el film va ser nominat al Premi a la Millor Pel·lícula i al Festival TerrorMolins 2018 va ser nominada al Premi de l'Audiència Ser Diferent.[3]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Mugica, María Fernanda «Abrakadabra: logrado homenaje al giallo». La Nación [Buenos Aires], 09-05-2019 [Consulta: 21 abril 2021].
  2. 2,0 2,1 2,2 Puig, Alexis «Crítica del filme "Abrakadabra": un "giallo" argentino». Infobae [Buenos Aires], 09-05-2019 [Consulta: 21 abril 2021].
  3. Presentación de la 37ª Edición del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei (TerrorMolins)

Enllaços externs[modifica]