Abschied

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaAbschied
Fitxa
DireccióRobert Siodmak Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióBruno Duday Modifica el valor a Wikidata
GuióEmeric Pressburger i Irma von Cube Modifica el valor a Wikidata
MúsicaErwin Bootz Modifica el valor a Wikidata
FotografiaEugen Schüfftan Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeEmeric Pressburger Modifica el valor a Wikidata
ProductoraUniversum Film AG Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenAlemanya Modifica el valor a Wikidata
Estrena25 agost 1930 Modifica el valor a Wikidata
Durada80 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalalemany Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia romàntica, melodrama i drama Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0020621 Filmaffinity: 161067 Allocine: 9833 Letterboxd: farewell-1930 Allmovie: v137585 TCM: 490792 TMDB.org: 129841 Modifica el valor a Wikidata

Abschied (en alemany: Adéu) és una pel·lícula de comèdia dramàtica alemanya del 1930 dirigida per Robert Siodmak i protagonitzada per Brigitte Horney, Aribert Mog i Emilia Unda.[1][2]

Va ser rodat als Estudis Babelsberg a Berlín. Els decorats de la pel·lícula van ser dissenyats pel director d'art Max Knaake.

Argument[modifica]

Peter Winkler i la seva promesa Hella viuen junts a Berlín, en una casa d'hostes anomenada "Splendide", dirigida per la senyora Weber. Peter i Hella semblen ser les úniques persones felices de la casa, tots els altres són inadaptats de diversos tipus. Un dia, a Peter se li ofereix una plaça ben remunerada a Dresden. Espera que amb un major èxit professional finalment es pugui casar amb Hella. En aquest estat d'alegria, explica la notícia als altres convidats, però no a Hella, a qui vol sorprendre. Malauradament, alguns dels convidats no poden mantenir un secret i així Hella s'assabenta de la notícia. Ella, al seu torn, no li diu a Peter que ja tenia un vestit i un barret reservats en una botiga local, sense posseir la quantitat de diners requerida. En aquesta difícil situació, va demanar prestat els diners a un altre hoste masculí de la casa d'hostes. Mentre l'Hella està recollint les seves coses a la botiga, en Peter s'assabenta que l'Hella va agafar els diners en préstec i creu que l'ha enganyat. Sense esperar la seva tornada, abandona la casa d'hostes, per no tornar mai més.

Repartiment[modifica]

Llançament[modifica]

La pel·lícula es va estrenar el 25 d'agost de 1930 a Berlín.

Referències[modifica]

  1. «Abschied (1930)» (en alemany). [Consulta: 1r juny 2023].
  2. Chion, Michel. Audio-vision: Sound on Screen (en anglès). Columbia University Press, 1994, p. 146. ISBN 978-0-231-07899-3. 

Enllaços externs[modifica]