Vés al contingut

Ajuda per entendre la Bíblia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreAjuda per entendre la Bíblia
Tipusobra de referència Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Gènereenciclopèdia Modifica el valor a Wikidata

Ajuda per entendra la Bíblia, o en anglès Aid to Bible Understanding va ser la primera enciclopèdia bíblica dels Testimonis de Jehovà, publicada per la societat Watch Tower en una primera edició incompletl'any 1969, i en la seva edició completa l'any 1971 en castellà es va publicar sota el nom de Perspicacia para comprender las Escrituras.

Contingut[modifica]

El primer volum de 544 pàgines contenia articles sobre temes bíblics en ordre alfabètic des d'Aaron fins a Èxode. L'edició completa de 1.696 pàgines contenia referències d'articles sobre més de 4000 temes.[1] A més portava mapes de color al final del llibre i algunes fulles d'il·lustracions en blanc i negre en el text principal.

La investigació i l'escriptura d'aquest llibre va portar als autors a noves interpretacions dels textos de la Bíblia i sembla haver estat un catalitzador per als Testimonis de Jehovà per ajustar la seva doctrina després de la seva publicació.

Autor[modifica]

Oficialment, l'enciclopèdia és d'autor anònim, escrit i editat per la societat Watch Tower, encara que l'organització afirma que més de "250 investigadors van contribuir a la seva tasca".[2]

Raymond Franz, ex membre del Consell d'Administració,[3] va afirmar ser un dels investigadors, i afegeix que Nathan Homer Knorr, president de la societat en aquells moments, va nomenar Lyman Swingle, Edward Dunlap, juntament amb Raymond Franz, com els principals autors.

Referències[modifica]

  1. Revista La Talaia pàgina 31, 15 de juliol 1980
  2. Ajuda per entendre la Bíblia, pàgina 5, societat Watch Tower
  3. Anuari 1973 dels Testimonis de Jehovà, a la pàgina 257