Alma (curtmetratge)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaAlma
Fitxa
DireccióRodrigo Blaas
ProduccióCecile Hokes
GuióRodrigo Blaas
MúsicaNacho Mastretta Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEspanya Modifica el valor a Wikidata
Estrena24 juny 2009 Modifica el valor a Wikidata
Durada5 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de terror, cinema fantàstic i cinema de misteri Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

Lloc webalmashortfilm.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt1490530 Filmaffinity: 342404 Allocine: 177561 Letterboxd: alma TMDB.org: 31160 Modifica el valor a Wikidata

Ànima és un curtmetratge d'animació per ordinador de terror de fantasia fosca, dirigit i produït el 2009 per l'exanimador de Pixar Rodrigo Blaas.[1] Ha rebut un reconeixement notable als premis Fantastic Fest.[2] La pel·lícula tracta d'una noia anomenada Alma que vaga per una ciutat deserta i una botiga.

Sinopsi[modifica]

En un dia fred a Barcelona, Alma surt errant per un carreró tranquil. Trobant un mur amb noms de diversos nens, després escriu el seu propi nom. Sorpresa per un soroll de taps mecànics al seu darrere, gira amb prudència i descobreix una nina, exposada en un aparador, que sembla idèntica a ella. Curiosament, intenta entrar a la botiga només per trobar que la porta està tancada. Frustrada, Alma llança una bola de neu a la porta. Pensant que la botiga està tancada, Alma comença a allunyar-se abans que la porta s'obri de cop. Alma entra a la botiga.

A mesura que entra Alma, se li presenta uns prestatges plens de nines. Entusiasmada, observa la nina de si mateixa sobre una taula. Tot dirigint-se cap a ella, ensopega amb una petita joguina d'un nen que va en bicicleta. Els joguets pedalen pel terra i es dirigeixen a la sortida, però la porta es tanca abans que la joguina pugui escapar. Alma comença a pujar un prestatge per arribar al ninot. En el moment en què toca la nina, es troba mirant la botiga de sota la perspectiva de la nina.

Incapaç de moure’s i quedar atrapats, Alma s'adona de totes les altres nines parpellegen els ulls vers ella. Immediatament s'aixeca una nina diferent a l'aparador de la botiga. Va segellar el destí escrivint el seu nom a la paret? O ja era escollida abans com la nina criada per l'embussatge mecànic?

Adaptació a llargmetratge[modifica]

A l'octubre de 2010, es va anunciar que DreamWorks Animation desenvolupava un llargmetratge d'animació basat en Alma. El director del curt, Rodrigo Blaas, tornarà a dirigir la pel·lícula, amb Guillermo del Toro com a productor executiu.[3] Al novembre de 2011, es va informar que l'estudi contractava Megan Holley, escriptora de Sunshine Cleaning, per escriure un guió.[4][5]

Del Toro, que també està ajudant en la història i el treball de disseny, va dir al juny de 2012 que la pel·lícula estava en desenvolupament visual.[6]

Premis[modifica]

Referències[modifica]

  1. El año de Rodrigo Blaas, un español en Pixar, Diario Sur, 12 de febrer de 2010
  2. Kelly, Kevin. «Fantastic Fest Announces 2009 Award Winners». Cinematical, 30-09-2009. Arxivat de l'original el 2 octubre 2009. [Consulta: 27 juny 2010].
  3. Steven Zeitchik. «Guillermo del Toro finds soul with 'Alma'». Los Angeles Times, 20-10-2010. Arxivat de l'original el 23 octubre 2010. [Consulta: 21 octubre 2010].
  4. Zeitchik, Steven «After "Puss in Boots," momentum for another Del Toro animated pic». Los Angeles Times, 31-10-2011 [Consulta: 4 novembre 2011].
  5. DREAMWORKS FICHA A RODRIGO BLAAS, 22 d'octubre de 2010
  6. Debruge, Peter «Del Toro bullish on several projects». Variety, 10-07-2012 [Consulta: 4 juny 2012].
  7. Alma Arxivat 2020-06-09 a Wayback Machine. a discover.film

Enllaços externs[modifica]