Andreína Tarazón

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAndreína Tarazón
Biografia
Naixement(es) Andreína Tarazón Bolívar Modifica el valor a Wikidata
8 febrer 1988 Modifica el valor a Wikidata (36 anys)
Maracay (Veneçuela) Modifica el valor a Wikidata
Membre de l'Assemblea Nacional de Veneçuela
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Central de Veneçuela Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióadvocada, política Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Socialista Unit de Veneçuela Modifica el valor a Wikidata

Facebook: andreinapsuv Twitter (X): andreinatarazon Instagram: andreinatarazon Modifica el valor a Wikidata

Andreína Tarazón (Maracay, 8 de febrer de 1988) és una política veneçolàna que va exercir de diputada a l'Assemblea Nacional i de ministre per a la Igualtat de Dones i Gènere.[1]

S'ha llicenciat en Màster en Dret a la Universitat UIBE de Pequín (Xina) el 2019. Ha estat assignada com a directora de l'institut Confucià a Veneçuela. Està en estreta relació amb l'ambaixada de la Xina i l'Iran a Veneçuela, i ha comptat amb el suport de les autoritats dels dos països.

Actualment és la presidenta del Centre d'Alts Estudis del Desenvolupament i les Economies Emergents (Cedees).

Joventut i carrera[modifica]

Es va llicenciar com a advocada a la Universitat Central de Veneçuela i va començar la seva carrera política participant en l'equip de suport de Misión Robinson a Aragua el 2003 i al colectivo Pueblo Soberano de la Placera entre 2002 i 2003. Mentre era estudiant de dret ella va ser membre del Moviment de Transformació Universitària i va participar en el comitè estudiantil que va donar suport al govern a l'Assemblea Nacional el 2007, així com a delegada juvenil al congrés fundacional de la Joventut del Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV).

Va ser elegida candidata del PSUV a les eleccions parlamentàries de 2010, va ser nomenada viceconsellera de Joventut i el 21 d'abril de 2013 va ser nomenada ministra per a la igualtat de dones i gènere per al govern de Nicolás Maduro.[1][2] Des del 27 de gener de 2014 exerceix com a superintendenta nacional per a la defensa dels drets socioeconòmics.[3]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Andreína Tarazón Bolívar» (en castellà). PSUV. Arxivat de l'original el 2019-07-24. [Consulta: 21 juliol 2020].
  2. Delgado, Elkis «Nuevo gabinete de Maduro ratifica a diecisiete nombres» (en castellà). El Universal, 22-04-2013.
  3. «Oficializan directiva de la Superintendencia de Precios Justos» (en castellà). Ultimas Noticias, 27-01-2014. Arxivat de l'original el 2014-02-02 [Consulta: 21 juliol 2020].