Andrew Schultz

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAndrew Schultz
Biografia
Naixement18 agost 1960 Modifica el valor a Wikidata (63 anys)
Adelaida (Austràlia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióKing's College de Londres Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócompositor, professor d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Nova Gal·les del Sud Modifica el valor a Wikidata
GènereÒpera Modifica el valor a Wikidata

Lloc webandrewschultz.net Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm0776192 Musicbrainz: 4782cba7-8703-4258-881f-0a56dd6a2333 Modifica el valor a Wikidata

Andrew Schultz (Adelaida, 18 d'agost de 1960) és un aclamat compositor clàssic australià.

Músic amb una producció àmplia i àmpliament interpretada i amb un àmbit d'activitat internacional que viu des de 2008 a Sydney, Nova Gal·les del Sud. Va estudiar a les universitats de Queensland i Pennsilvània i al King's College de Londres i ha rebut nombrosos premis, premis i beques com un Fulbright Award (1982), l'Albert H. Maggs Composition Award (1985), el Grand Prix, Érapera-Bastilla (1991), el premi APRA de composició clàssica de l'any (1993), el premi Schueler (2007), el premi Paul Lowin (2009) i la Comissió Simfònica del Centenari de Canberra (2012). És llicenciat en música (Hons), màster en música i doctor en filosofia en composició musical.

Les seves composicions cobreixen una àmplia gamma de treballs de música de cambra, orquestrals i vocals i han estat interpretades, enregistrades i difoses àmpliament per grups i músics líders a nivell internacional. Ha ocupat nombrosos encàrrecs, incloses les de les principals orquestres australianes, i cinc beques d'artistes de "l'Australian Council for the Arts".

Schultz ha escrit diverses obres a gran escala, incloent tres simfonies i tres òperes. Les òperes - Black River (1989), Going into Shadows (2001) i The Children's Bach (2008) - s'han presentat en directe i en pel·lícules a tot el món (vegeu: Black River). Altres obres importants són Concert per a violí (1996), Journey to Horseshoe Bend (2003, basat en el llibre de Ted Strehlow), Song of Songs (2004) i To the evening star (2009). Cadascuna d'aquestes obres ha estat enregistrada,[1] i de la mateixa manera que moltes altres de les seves obres de cambra i orquestrals s'han publicat en disc compacte o en línia. Journey to Horseshoe Bend i Black River es consideren innovadors en els seus temes rellevants socialment i en el seu ús d'intèrprets indígenes per donar suport a narratives que engloben el xoc de cultures autòctones i de colons a Austràlia.

Schultz ha ocupat residències i càrrecs acadèmics al Regne Unit, França, els EUA, Canadà i Austràlia. És professor de música a la Universitat de Nova Gal·les del Sud a Sydney (Austràlia) i havia estat anteriorment professor de composició a la Universitat de Wollongong (Austràlia) i cap de composició i estudis musicals a la "Guildhall School of Music and Drama", Londres.

Referències[modifica]

  1. Schultz, Andrew (2004), Journey to Horseshoe Bend (CD), ABC Classics, Catalog no. ABC 476 2266, consultat 28 Novembre 2012

Bibliografia[modifica]

  • Enllaços de biografia, contacte i editors (Australian Music Center)
  • Schultz [enllaç mort] (Descobriu la música australiana)
  • Simfonia núm. 3- Century and The Devil's Music (ABC Classic FM)
  • Esbós biogràfic (The Australian)
  • Barkl, Michael. 1997. Andrew Schultz. The Oxford Companion to Australian Music (ed. Warren Bebbington). Melbourne: OUP.

Enllaços externs[modifica]