Anne Schwanewilms

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAnne Schwanewilms

(2015) Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1967 Modifica el valor a Wikidata (56/57 anys)
Gelsenkirchen (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Colònia Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciócantant d'òpera, música Modifica el valor a Wikidata
OcupadorEscola Superior de Música Franz Liszt Modifica el valor a Wikidata
VeuSoprano Modifica el valor a Wikidata

InstrumentVeu Modifica el valor a Wikidata

Lloc webanneschwanewilms.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm0777094 Facebook: anne.schwanewilms Twitter (X): Schwanewilms Musicbrainz: c5a48670-1dda-491e-a455-fc68adcbcb8f Songkick: 2658621 Discogs: 3397071 Allmusic: mn0002347973 Modifica el valor a Wikidata

Anne Schwanewilms (Gelsenkirchen, Alemanya, 1967) és una soprano lírica alemanya. Està associada especialment a la interpretació de les obres de Wagner, Franz Schreker, Alban Berg i Richard Strauss.

Va estudiar amb el baix alemany Hans Sotin i va entrar a formar part de l'Òpera de Colònia. En els últims anys s'ha destacat principalment per les seves interpretacions de les òperes de Richard Strauss: Arabella, Capriccio, El cavaller de la rosa, Ariadne auf Naxos, Daphne, L'amor de Dánae i Elektra (Chrysotemis), que ha cantat a Londres, Berlín, Dresden, Milà, Hamburg, Amsterdam, Chicago o París, així com en els Festivals de Salzburg, Edimburg, Sant Sebastià i Canàries.

El seu repertori inclou també els papers de Marie a Wozzeck a Bordeus i Dresden, Elettra de Idomeneo a Glyndebourne, Londres, Berlín, Lucerna i Salzburg, Genoveva de Schumann a Leipzig i Viena, El so llunyà de Schreker a Berlín, Amsterdam i Salzburg, Desdemona a Otello a Malmö i Dresden, Elsa a Lohengrin a Parma, Bonn, Ravello, Essen, La Scala de Milà, Colònia, Dresden i el Covent Garden, Madame Lidoine en Dialogues des Carmélites a [Hamburg, Elisabeth a Tannhäuser al Japó, Roxane a El rei Roger de Szymanowski a Bregenz, Euryanthe de Weber a Glyndebourne o la Comtessa a Les noces de Fígaro a Berlín i Chicago.

Ha cantat, entre d'altres, amb Simon Rattle, Mark Elder, Myung-Whun Chung, Lorin Maazel, Riccardo Chailly, Giuseppe Sinopoli, Seiji Ozawa, James Levine, Semyon Bychkov, James Conlon, Daniel Barenboim, Vladimir Jurowski i Michael Gielen.

Liceu[modifica]

El 2009 s'estrena al Gran Teatre del Liceu amb El rei Roger de Szymanowski.

Gravacions[modifica]

Ha gravat la novena simfonia de Beethoven amb Seiji Ozawa, la segona i vuitena simfonia de Mahler amb Riccardo Chailly i Elektra (Chrysotemis) amb Semyon Bychkov. El 2002 va ser elegida Cantant de l'Any per la prestigiosa revista alemanya Opernwelt.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Anne Schwanewilms