Antic ajuntament i rectoria de Lladó

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Antic ajuntament i rectoria de Lladó
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xvii
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaLledó (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. Col·legiata
Map
 42° 14′ 52″ N, 2° 48′ 48″ E / 42.247757°N,2.813265°E / 42.247757; 2.813265
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC19865 Modifica el valor a Wikidata

L'Antic ajuntament i rectoria de Lladó és una obra de Lledó (Alt Empordà) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És un edifici situat al centre del poble al costat de l'església de Sta. Maria de Lledó. És de planta rectangular amb tres pisos, l'inferior dels quals està ocupat actualment per negocis i habitatges, el del mig és ocupat per la rectoria que comunica amb l'antiga casa prioral a l'interior del pati central, el pis superior són les golfes que contenen la major part de l'arxiu parroquial de Lledó d'Empordà. Aquest edifici és tardà i en construir-se va cobrir l'antic porticat contemporani dels edificis romànics. Els balcons tenen notables forjats que fan fileres verticals d'espirals articulades entorn de barres verticals diverses, són petits i irregulars. En la façana s'hi ha descobert la meitat de l'arc de punt rodó d'una porta romànica, atès que una part d'aquest lloc era ocupat per la casa prioral.[1]

Referències[modifica]

  1. «Antic ajuntament i rectoria de Lladó». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 9 maig 2020].