Vés al contingut

Antoine Fourquet (editor)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAntoine Fourquet
Biografia
Naixement13 novembre 1808 Modifica el valor a Wikidata
Perpinyà (Catalunya del Nord) Modifica el valor a Wikidata
Mort25 novembre 1872 Modifica el valor a Wikidata (64 anys)
Activitat
Ocupacióimpressor Modifica el valor a Wikidata

Antoine Fourquet, Jean-Antoine-Damien-Patrice de noms de fonts, (Perpinyà, 13 de novembre del 1808 - Perpinyà, 25 de novembre del 1872) va ser un editor, bibliotecari i escriptor rossellonès.

Es dedicà a la tasca d'editor-llibreter (una doble especialització habitual al Perpinyà de l'època, com ho testimonià la coetània impremta-llibreria Tastu). Dirigí, redactà i edità la breu Revue des Pyrénées-Orientales: Feuille religieuse, littéraire et artistique (10 números, publicats mensualment, de l'1 de gener a l'1 d'octubre de 1842), que tenia la redacció a l'establiment Fourquet, al número 4 de la plaça de la Llibertat de Perpinyà (actualment, plaça de la República). Posteriorment donà com a adreça "Antoine Fourquet, Libraire-Éditeur, près le Marché Neuf" (La Sainte Messe (1851) i carrer Tapineria, 6 (Argiot Petit Carême poètique (1853) -actualment rue des Cordonniers o dels Sabaters-.

També exercí de bibliotecari de la biblioteca municipal de la capital del Rosselló.[1]

Obres pròpies[modifica]

Edicions[modifica]

Referències[modifica]

  1. Capeille, Jean. Dictionnaire de biographies roussillonnaises. Perpignan: Imp. Lib. Cat. J. Comet, 1914, p. 217.  (facsímil Marseille: Laffitte Reprints, 1978)