Antoni Costa Ramon

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAntoni Costa Ramon
Biografia
Naixement1911 Modifica el valor a Wikidata
Eivissa (Balears) Modifica el valor a Wikidata
Mort1969 Modifica el valor a Wikidata (57/58 anys)
Activitat
Ocupacióhistoriador Modifica el valor a Wikidata

Antoni Costa Ramon (també Ramón; Eivissa 1911 - 1969[1]) fou un pèrit industrial i investigador eivissenc. Estudià peritatge industrial a Barcelona i el 1944 fou un dels fundadors de la revista Eivissa, on va escriure articles sobre la construcció naval eivissenca i les muralles d'Eivissa, i de l'Institut d'Estudis Eivissencs. També va publicar alguns treballs sobre els límits dels quartons el 1791 i sobre els llinatges de les Pitiüses. Va utilitzar una metodologia basada en l'observació sobre el terreny, el discerniment entre les diferents fases constructives dels edificis i la tasca arxivística; durant la investigació va localitzar a l'Arxiu General de Simancas dos plànols importantíssims de la Vila d'Eivissa en el segle xvi.

El mes de març de 1934 va ser contractat per Abel Matutes Torres per dirigir la petita fàbrica d'electricitat de la ciutat d'Eivissa. Ingressà el 1955 a la companyia Gas i Electricitat SA, de la qual va ser nomenat delegat a Eivissa el 1957.

Obres[modifica]

  • La triple muralla de la Eivissa àrabe (1962)
  • Fitxes de bibliografia pitiüsa (1967)
  • La ciutat i la badia d'Eivissa (1977)

Referències[modifica]

  1. Barcelona, Universidad de. Indice Historico Espanol publicacion semestral (en castellà). XXX, #97. Edicions Universitat Barcelona, 1992, p. 38. 

Bibliografia[modifica]