Asier Antona Gómez

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAsier Antona Gómez

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement27 desembre 1976 Modifica el valor a Wikidata (47 anys)
Bilbao (Biscaia) Modifica el valor a Wikidata
Diputat al Parlament de Canàries
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat del País Basc Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Popular de Canàries Modifica el valor a Wikidata

Facebook: asierantona Twitter (X): asierantona Modifica el valor a Wikidata

Asier Antona Gómez (Bilbao,27 desembre de 1976) és un polític del Partit Popular que treballa a les Canàries. En l'actualitat, és president del Partit Popular de Canàries,diputat per l'illa de la Palma al Parlament de Canàries i president del Grup Parlamentari Popular.

Carrera política[modifica]

És llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat del País Basc.[1]

Des del 22 d'abril de 2016 presideix el Partit Popular de Canàries, després de la marxa de José Manuel Soria, que va renunciar a tots els seus càrrecs després el cas dels Panama Papers.[cal citació] fins a aquest moment, havia ocupat la Secretaria General del partit Popular de Canàries (2012-2016) i la presidència del partit a l'illa de la Palma, període en el qual va donar la seva conformitat a un pacte entre el PP i el PSOE en diversos ajuntaments i en el Cabildo insular que va constituir tota una fita polític en una illa controlada per Coalició Canària.

El 2 de març de 2017 va guanyar les primeres eleccions directes dels afiliats a les Illes per elegir president, amb el 80,56% dels vots enfront de Cristina Tavio al Congrés Regional del Partit Popular celebrat el 17 de març de 2017 va ser recolzat pel 98,6 dels compromissaris.

Vida personal[modifica]

Està casat amb Aurora del Roser, també dedicada a l'activitat política i consellera del Partit Popular al Cabildo Insular de Gran Canària, amb la qual va contreure matrimoni a l'agost de 2009 a la Basílica del Pi, en Teror, i ha tingut tres fills. És catòlic practicant i defensor de la vida des de la concepció en la seva joventut va practicar el judo, esport del que va ser subcampió regional sub 17 en competicions de Canàries.[1]

Referències[modifica]