Associació Cultural TRAM

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAssociació Cultural TRAM
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusassociació voluntària Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaassociació voluntària Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Altres
Premis
Localització geogràfica
Map

L'Associació Cultural TRAM és una associació creada en 1990[1] i formada per músics i persones interessades en la promoció de la música i la cultura popular catalana. Entre les seves activitats més destacades cal destacar l'organització, des de l'any 1987, del Festival Tradicionàrius, la mostra més important de la música d'arrel tradicional dels Països Catalans. Així mateix, l'associació creà el segell discogràfic TRAM.

L'any 1993 l'associació participà en la creació del Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.), un espai cultural públic de l'Ajuntament de Barcelona[2] i gestionat per la mateixa Associació TRAM, en la qual programa de forma regular concerts, balls i sessions d'improvisació i intercanvi entre solistes i grups. Així mateix també es programen tallers d'aprenentatge d'instruments musicals i de dansa. L'any 1996 l'Associació Cultural TRAM fou guardonada amb el Premi Nacional de Cultura Popular concedit per la Generalitat de Catalunya. El 1999 va rebre la Medalla d'Honor de Barcelona

Referències[modifica]

  1. «Associació Cultural TRAM». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
  2. «El CAT, més de vint anys apostant per la música tradicional folk». Ajuntament de Barcelona, 19-11-2014. Arxivat de l'original el 2018-01-10. [Consulta: 18 gener 2009].

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]