Vés al contingut

Associació d'Escoles Secundàries de l'Estat d'Illinois

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAssociació d'Escoles Secundàries de l'Estat d'Illinois
Illinois High School Association
Dades
Tipusorganització
organització esportiva Modifica el valor a Wikidata
Creació1900
Governança corporativa
Seu

Lloc webihsa.org Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): ihsa_il Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

L'Associació d'Escoles Secundàries de l'Estat d'Illinois (en anglès: Illinois High School Association) (IHSA) és una associació estatal que regula els esports de competició i les activitats esportives escolars. És membre de la Federació Nacional d'Associacions Estatals d'Escoles Secundàries (en anglès: National Federation of State High School Associations) (NFHS).[1][2]

La IHSA regula: 14 esports masculins, 15 esports femenins, i 8 activitats co-educacionals no esportives. Més de 760 escoles secundàries públiques i privades de l'Estat d'Illinois, són membres de la IHSA. Les seves oficines són a Bloomington, Illinois.

Durant els seus 100 anys d'existència, la IHSA ha estat el centre de moltes controvèrsies, tals com: la inclusió dels esports femenins, la inclusió dels centres privats, i les proves anti-dopatge. Aquests fets han tingut repercussió en altres estats del país. Altres controvèrsies tals com la rivalitat entre les diferents escoles que formen part de l'associació, o sobre les normes de competició que estan en vigor a l'estat, tenen un àmbit més local.

Referències[modifica]

  1. «Illinois High School Association» (en anglès).
  2. «List of NFHS members» (en anglès). Arxivat de l'original el 2008-01-19. [Consulta: 23 novembre 2018].