BMW M2

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'automòbilBMW M2
Tipusmodel d'automòbil Modifica el valor a Wikidata
ClasseBMW 2 Series Modifica el valor a Wikidata
FabricantBMW Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Batalla2.693 Modifica el valor a Wikidata
Dimensions1.410 (alçària) × 1.854 (amplada) × 4.468 (longitud) mm
Altres
Lloc webweb.archive.org… Modifica el valor a Wikidata

El BMW M2 és un coupé esportiu de la marca de Múnic presentat a finals de l'any 2015. Està dissenyat per l'empresa M- Motorsport, que és la secció de vehicles esportius de BMW. La fabricació es realitza a la planta productiva de Leipzig ( Alemanya), la mateixa que la resta de la sèrie 2. El seu posicionament al mercat està per sota dels M3 / M4 i corona la sèrie 2 de BMW i es tracta del successor natural del BMW 1M coupé.

Característiques[modifica]

La seva carrosseria agafa com a base la sèrie 2 coupé de BMW (codi F87). S'ha realitzat un eixamplament substancial del xassís, que ha necessitat un disseny de parafangs i paraxocs específics, que el diferencien clarament de la resta de models de la sèrie F87. Les quatre sortides d'escapament tradicionals dels models M, li atorguen l'aspecte de vehicle potent, i una imatge inequívoca que es tracta d'un M2.

El motor és el conegut amb el codi N55 que disposa de 6 cilindres en línia de 3 litres de cilindrada, però potenciat amb un turbo tipus twin scroll (de doble espiral) que rendeix 370cv a 6500 rpm. El xassís i esquema de suspensions deriven del M3/M4 del 2016, així com el seu sistema de frens amb discs d'acer perforats i ventilats. Amb la seva disposició tradicional de motor davanter i tracció darrere, disposa d'un gran equilibri dels seus 1495 kg de pes entre els dos eixos.

Prestacions[modifica]

La velocitat màxima està autolimitada a 250Km/h i com a opció es pot demanar la limitació a 270 km/h. L'acceleració de 0-100 km/h la realitza en 4,5 segons amb la caixa DKG de doble embragatge opcional, mentre que l'esprint amb la caixa manual de sèrie és 0,2 segons més lent.

Equipament[modifica]

S'ofereix únicament en quatre possibles colors (blanc, blau, vermell i negre) i opcionalment es pot triar una caixa de canvi DKG de set velocitats automàtica de doble embragatge.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: BMW M2