Battle of the Sexes (pel·lícula del 2017)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaBattle of the Sexes

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióJonathan Dayton i Valerie Faris Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióDanny Boyle i Christian Colson Modifica el valor a Wikidata
GuióSimon Beaufoy Modifica el valor a Wikidata
MúsicaNicholas Britell Modifica el valor a Wikidata
FotografiaLinus Sandgren Modifica el valor a Wikidata
MuntatgePamela Martin Modifica el valor a Wikidata
VestuariMary Zophres Modifica el valor a Wikidata
ProductoraSearchlight Pictures Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorSearchlight Pictures, Netflix i Disney+ Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica i Regne Unit Modifica el valor a Wikidata
Estrena22 setembre 2017 Modifica el valor a Wikidata
Durada121 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost25.000.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Recaptació18.400.000 AU$ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia dramàtica, drama, cinema biogràfic i cinema LGBT Modifica el valor a Wikidata
Qualificació MPAAPG-13 Modifica el valor a Wikidata
TemaBillie Jean King Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióHouston Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt4622512 Filmaffinity: 177537 Allocine: 227278 Rottentomatoes: m/battle_of_the_sexes Letterboxd: battle-of-the-sexes-2017 Mojo: battleofthesexes Allmovie: v631595 TCM: 2088811 Metacritic: movie/battle-of-the-sexes TMDB.org: 369192 Modifica el valor a Wikidata

Battle of the Sexes és una pel·lícula biogràfica i d'esports de 2017 dirigida per Valerie Faris i Jonathan Dayton i escrita per Simon Beaufoy. El film està basat en el partit de tennis de 1973 entre Billie Jean King i Bobby Riggs i és protagonitzat per Emma Stone i Steve Carell com a King i Riggs respectivament, liderant un elenc que incloïa Andrea Riseborough, Elisabeth Shue, Austin Stowell, Bill Pullman, Natalie Morales, Eric Christian Olsen i Sarah Silverman en els papers secundaris.

Es va preestrenar al Festival de Cinema de Telluride el 2 de setembre de 2017, i va ser estrenat als Estats Units de la mà de Fox Searchlight Pictures el 22 de setembre de 2017.[1]

Sinopsi[modifica]

La pel·lícula gira entorn del partit que va enfrontar a Billie Jean King (Emma Stone) i Bobby Riggs (Steve Carell) l'any 1973, entrellaçant aquests fets amb les vides personals dels protagonistes.

King i Gladys Heldman (Sarah Silverman) s'enfronten a Jack Kramer (Bill Pullman) que ha anunciat un torneig de tennis en el qual el premi major per a les dones és una vuitena part del premi masculí, malgrat la igualtat en la venda d'entrades entre els dos esdeveniments. King i Heldman amenacen amb començar la seua pròpia gira, però Kramer no canviarà els termes, fent esment a la inferioritat del tennis femení. Sent així que King i Heldman decideixen crear una nova associació femenina de tennis al marge de l'oficial i com a conseqüència Kramer les expulsa. La gira de les dones té problemes fins que Heldman guanya un lucratiu patrocini per part de Virginia Slims cigarrets. Billie Jean comença una aventura amorosa amb Marilyn Barnett (Andrea Riseborough), la seua perruquera, amenaçant el seu matrimoni amb Larry King (Austin Stowell). Mentrestant, el matrimoni de Riggs amb la rica Priscilla Wheelan (Elisabeth Shue) està en problemes a causa de la seua addicció al joc. Fet fora de la seua casa quan no pot ocultar un Rolls Royce que havia guanyat en una aposta relacionada amb el tennis, es topa amb la idea d'un desafiament contra la jugadora més important, presumint que fins i tot als 55 anys pot vèncer a qualsevol dona. King declina l'oferta en un principi, i llavors Riggs persuadeix a Margaret Court (Jessica McNamee), que recentment havia derrotat King en la final del torneig femení de Virginia Slims. Riggs derrota fàcilment a Court i King decideix que ella ha d'acceptar el seu desafiament.

Referències[modifica]

  1. Tartaglione, Nancy «London Film Festival To Serve ‘Battle Of The Sexes' In Gala European Premiere» (en anglès). Deadline, 15-08-2017 [Consulta: 25 setembre 2017].
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Battle of the Sexes