Vés al contingut

Bot comerciant

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Un bot comerciant (en anglès: trading bot o trader bot) és un programa informàtic que realitza operacions automatitzades de trading algorítmic a través d'Internet creant ordres de compra i venda de actius financers en cases de canvi virtuals. El seu ús s'ha popularitzat per l'especulació en bitcoin i moneda digital.

Per executar les tasques, el bot sol·licita informació a la casa de canvi (preus, indicadors tècnics, etc.), la processa amb algoritmes predeterminats i envia les decisions comercials amb per tal d'augmentar capital.

En molts casos, els inversors o traders manuals no poden reaccionar prou ràpid als canvis en el preu per aconseguir les operacions òptimes que estan teòricament disponibles per a ells. La desacceleració dels intercanvis i els temps de transacció exacerben encara més aquest problema. En segon lloc, els inversors simplement no poden dedicar tant de temps als mercats com sigui necessari per aconseguir sempre les millors operacions. Fer-ho requeriria un monitoratge continu dels intercanvis de moneda digital a tot el món, procés que sí que pot realitzar un trader bot .

Tipus[modifica]

Hi ha varietat de bots comerciants. Un dels tipus més populars és el 'bot d'arbitratge' Els bots d'arbitratge són eines que examinen els preus a través dels intercanvis i realitzen intercanvis per aprofitar les discrepàncies. A causa que el preu d'una moneda digital com bitcoin tendeix a variar d'un intercanvi a un altre, els bots que poden moure prou ràpid poden vèncer els intercanvis que es retarden en l'actualització dels seus preus.

Altres tipus de bots utilitzen dades històriques de preus per provar estratègies de negociació, en teoria oferint als inversors un avantatge. Altres bots estan programats per executar operacions en senyals particulars com el preu o el volum de negociació.

Mecanisme[modifica]

Els inversors poden subscriure a programes de bot gratuïts per ajudar en el seu comerç. D'altra banda, molts bots tenen tarifes d'usuari, algunes de les quals poden ser bastant elevades. En general, els inversors busquen el bot o bots que seran més útils per a ells i després descarreguen el codi d'un desenvolupador. Cada bot inclou diferents requisits en termes de programari i maquinari.

Els bots poden ser increïblement útils, encara que segueix havent-hi un debat en curs sobre si haurien de permetre en el comerç de moneda digital. No obstant això, per maximitzar l'impacte d'un bot, un inversor ha de saber com utilitzar millor l'eina. Per exemple, els inversors han de tenir els comptes adequades configurades en els intercanvis de divises digitals. Heu d'emmagatzemar aquests comptes amb tinences de capital financer. En molts casos, encara han de prendre decisions d'inversió, com quan comprar o vendre. Si bé el bot pot executar aquestes ordres, no necessàriament segueix una estratègia d'inversió sòlida.

El que un robot de xifrat tendeix a no ser és una solució per fer-se ric ràpidament per a un inversor que no busca dedicar el temps i l'esforç necessaris per a l'èxit. Primer, molts brossa proporcionen retorns marginals fins i tot quan funcionen correctament. Segon, molts brossa simplement no estan ben dissenyats. En tercer lloc, i el més important, la utilització reeixida d'un bot requereix un coneixement profund dels mercats de divises digitals i un excel·lent pla d'inversió de suport.

Bots comercials[modifica]

En funció del creixement de l'mercat financer de moneda digital, ha augmentat el comerç de trader bots com CriptoHopper, Krill, Zignaly, etc.

Bots de codi obert[modifica]

Hi trader brossa de codi obert publicats a Internet, gratuïts i de lliure accés com Freqtrade ,DeviaVir / zenbot, Kelp i altres. Requereix de certa experiència en trading i programació.