CV-400

Infotaula carreteraCV-400
Modifica el valor a Wikidata
IdentificadorCV-400
TipusAutonòmica
ÀreaPaís Valencià
ConfiguracióAutovia
Recorregut
Estat

Origen/final
IniciValència
FiCV-33 (a l'altura d'Albal)

La CV-400 és una carretera autonòmica del País Valencià que comunica València amb les poblacions de l'Horta Sud com Benetússer, Paiporta, Massanassa, Catarroja i Albal; finalitzant amb l'enllaç a la CV-33.

Nomenclatura[modifica]

Indicador

La CV-400 és una carretera secundària que pertany a la Xarxa de carreteres del País Valencià, connecta les poblacions de la comarca de l'Horta Sud amb la ciutat de València i l'autovia CV-33.

Història[modifica]

Es tracta d'un vial de nova construcció per al desdoblament de l'antiga Carretera Reial de Madrid que discorre a poc més de 500 metres a l'est, creuant el barri de la Torre i els nuclis de població de l'Horta Sud.

Traçat actual[modifica]

La CV-400, també coneguda com a Avinguda del Sud, és una autovia urbana en tot el seu trajecte i es caracteritza per les rotondes que serveixen d'enllaç amb altres carreteres tenint també en algun trajecte carril bici. Inicia el seu recorregut a València en el Carrer de Sant Vicent dirigint-se cap al sud, prompte enllaça amb la V-30 amb accés en direcció tant cap a Barcelona-Madrid com cap a Alacant-Port i continua el seu recorregut vorejant el barri valencià de la Torre. A continuació enllaça en rotonda amb la CV-407 que uneix Picanya i Paiporta amb Benetússer i Sedaví. Voreja Benetússer, El Barri Orba (Alfafar), Massanassa, Catarroja i Albal, finalitza el seu recorregut en l'enllaç amb la CV-33 o Distribuïdor Comarcal Sud que uneix Albal i Torrent.

Recorregut[modifica]

Velocitat Sentit Albal (descendent) Esquema Sentit València (ascendent) Elements
Limitació a 50 C/Sant Vicent Màrtir
Inici de la CV-400
Final d'autovia Final de la CV-400
C/Sant Vicent Màrtir
Limitació a 100 V-30
Madrid
Barcelona
Intercanviador V-30
Alacant
Albacete
El Saler
Limitació a 40 CV-407
Paiporta
Torrent
Trencall CV-407
Alfafar
Benetússer
Limitació a 40 CV-406
Paiporta
Trencall CV-406
Benetússer
Limitació a 40 Camí Trencall Benetússer
Alfafar
Limitació a 40 Camí Trencall Massanassa
Limitació a 40 Camí Trencall Catarroja
Ronda Nord
Limitació a 40 Camí Trencall Catarroja
centre
Limitació a 40 Trencall Albal
Catarroja
Limitació a 40 Final de la CV-400
CV-33
Final d'autovia i enllaç amb autovia CV-33
Inici de la CV-400

Futur de la CV-400[modifica]

Existeix la intenció de transformar aquesta via en un nou accés a València des de l'A-7. Aquest accés començaria en la mateixa A-7 (entre Alcàsser i Silla) evitant la corba actual i traçant una línia recta cap al nord, connectant amb la CV-33, circumval·lant la localitat d'Albal per a finalment trobar l'actual CV-400, que seria convenientment adaptada eliminant algunes rotondes per a donar fluïdesa al trànsit. El projecte no obstant això està en fase d'estudi preliminar, i està vinculat a la construcció d'altres infraestructures, com la línia T-8 de MetroValencia.