Ca n'Oliver (l'Hospitalet de Llobregat)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
No s'ha de confondre amb Ca n'Oliveras (l'Hospitalet de Llobregat).
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Ca n'Oliver
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXVIII, XX
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administratival'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Xipreret, 23-29.
Map
 41° 22′ N, 2° 06′ E / 41.36°N,2.1°E / 41.36; 2.1
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC20595 Modifica el valor a Wikidata

Ca n'Oliver és un monument protegit com a bé cultural d'interès local del municipi de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). És una casa de pagès del segle xviii formada per dos cossos juxtaposats de planta baixa i un pis. Fa cantonada al carrer Xipreret i la plaça Josep Bordonau. Cada cos té teulada a doble vessant, amb el carener perpendicular a la porta de cada cos, i col·locats en perpendicular una de l'altre. A la façana de la plaça Josep Bordonau es troba una porta d'arc rebaixat adovellat, i un balcó amb finestra de pedra gòtica amb un arc trevolat, possiblement elements aprofitats d'una construcció anterior. A la façana del carrer Xipreret presenta una porta d'arc de mig punt i finestres rectangulars, realitzades en maó.

Originàriament era una casa de pagès, encara que no es tenen notícies que els propietaris siguin els mateixos Oliver de l'heretat de la torre Blanca. Va ser restaurada l'any 1976, moment en què es va afegir la finestra gòtica, d'un altre edifici que es va enderrocar, per tal de donar un aire més medieval a l'edifici.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ca n'Oliver
  • «Ca n'Oliver». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 18 abril 2012].