Caixa de Pensions (Igualada)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Caixa de Pensions
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX
Característiques
Estil arquitectònicModernisme, noucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaIgualada (Anoia) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióRbla. General Vives, 2 - Custiol. Igualada (Anoia)
Map
 41° 35′ N, 1° 37′ E / 41.58°N,1.62°E / 41.58; 1.62
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC5706 Modifica el valor a Wikidata

La Caixa de Pensions és un edifici del municipi d'Igualada (Anoia). El 1909 s'inaugurà l'agència de la Caixa de Pensions a l'edifici del número 9 de la Rambla General Vives. El 1922 s'inaugura el nou edifici. Va ser la primera sucursal d'aquesta entitat d'estalvis després que el mateix arquitecte construís la seu central a Barcelona.[1] Està protegit com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

L'edifici presenta una línia sòbria feta amb materials nobles, combinant el totxo, que ocupa els dos pisos de l'edifici, amb la pedra que hi ha a la planta baixa. A la façana que dona a la Rambla veiem l'obertura de nombroses finestres així com el portal d'entrada a la Biblioteca i Sala d'Exposicions que es troba al primer pis. La façana del carrer Custiol és la que dona accés a l'entitat bancària, és tota feta de carreus de pedra, i el més remarcable és la majòlica que hi havia amb el títol de l'entitat.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Caixa de Pensions
  1. 1,0 1,1 «Caixa de Pensions». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 9 octubre 2014].