Cal Calvet (Bellvís)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Cal Calvet
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteIgnasi de Villalonga i Casañes Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicmodernisme
noucentisme Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaBellvís (Pla d'Urgell) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPlaça Catalunya, 2 Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 40′ 19″ N, 0° 49′ 01″ E / 41.6719°N,0.8169°E / 41.6719; 0.8169
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC17684 Modifica el valor a Wikidata

Cal Calvet és un monument del municipi de Bellvís (Pla d'Urgell) inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.[1]

Descripció[modifica]

Edifici de transició entre el modernisme i el noucentisme, construït entre el 1920 i el 1921 per l'arquitecte Ignasi de Villalonga i Casañes.[2] Es tracta d'un habitatge unifamiliar aïllat, de base quadrangular. Disposa de celler a sobre del qual s'aixequen la planta baixa, el pis principal i les golfes.

Decoració de la façana[modifica]

Allò que més atreu, destaca i singularitza aquest habitatge són els elements decoratius, centrats principalment a la façana principal i la cornisa, ondulant i trencada, que la remata. Aquesta línia de cornisa es repeteix en la planta baixa, tot remarcant el sòcol i el perfil de la portada.

La resta d'ornaments són les garlandes florals, d'estuc, que emmarquen els finestrals de la façana, i que també trobem idèntiques a l'edifici Cal Comabella de Balaguer, també obra d'Ignasi de Villalonga i que es va construir durant la mateixa època.

La llosana del balcó i l'ampit de la finestra superior reposen en cartel·les escalonades i s'ornamenten amb un fris ceràmic.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cal Calvet
  1. «Cal Calvet». Pat.mapa: arquitectura. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 22 abril 2018].
  2. «Cal Calvet d'Ignasi de Villalonga i Casañés». Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Col·legi d'Arquietctes de Catalunya. [Consulta: 22 abril 2018].