Camí Vell de la Selva

Infotaula de geografia físicaCamí Vell de la Selva
Imatge
Inici del camí Vell de La Selva vora la urbanització de Sant Joan
TipusCamí Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaReus (Baix Camp) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 09′ 55″ N, 1° 06′ 40″ E / 41.165195°N,1.1111°E / 41.165195; 1.1111

El Camí Vell de La Selva, o Camí de La Selva és un camí del terme de Reus que unia, i en alguns trams encara uneix, aquesta ciutat amb La Selva del Camp.

Sortia antigament pel portal de l'Hospital, on ara hi ha la plaça de la Sang, si més no, a partir del segle xvi. Abans pujava per la Riera de Miró. Actualment el trobem passada la via del tren a Barcelona, circula per la banda nord de la Urbanització de Sant Joan i s'endinsa a la Partida dels Estellers. Travessa la Riera de la Vidaleta i quan és vora el Mas de la Llebre, fa un tram de frontera entre el terme de Reus i el d'Almoster, i seguidament s'interna en aquell terme.[1] El camí en aquest punt té un trencall, ara perdut i embrossat però encara visible, que s'agafava en direcció nord i que conduïa a Almoster, un camí important que també s'havia conegut com a "camí dels Capellans", molt usat quan Almoster formava part del terme de Reus. El camí vell de la Selva segueix cap a l'est i entra més tard al terme de La Selva, i quasi a tocar d'aquesta població, s'ajunta a la carretera de Constantí a la Selva i a Alforja, per on s'arriba al poble, on a l'entrar es troba l'antic camí que pujava de Constantí i de Tarragona, l'últim tram del qual s'ha convertit en carretera de la Selva. Hi ha una rotonda i una creu de padró, que abans presidia la cruïlla de camins.[2]

A partir del 1464 ja se'l qualificava de "camí vell".[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Amigó, Ramon. Materials per a l'estudi dels noms de lloc i de persona, i renoms, del terme de Reus. Reus: Associació d'Estudis Reusencs, 1988, p. 552. ISBN 8486387655. 
  2. Aguadé Sans, Enric. El camí ancestral de Salou a Ulldemolins. Reus: l'autor, 2001, p. 72. ISBN 8460580075. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Camí Vell de la Selva