Camí d'Aigüesverds

Infotaula de geografia físicaCamí d'Aigüesverds
Imatge
Camí d'Aigüesverds, vora el barranc de l'Escorial
TipusCamí Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaReus (Baix Camp) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 06′ 49″ N, 1° 06′ 59″ E / 41.113546°N,1.116383°E / 41.113546; 1.116383

El Camí d'Aigüesverds és un camí del terme de Reus a la comarca catalana del Baix Camp.

Transcorre en la seva major part per la Partida d'Aigüesverds. Comença al Camí de la Font del Carbonell, davant del Mas de l'Oliva i recorre més de dos quilòmetres en direcció sud-est, a la vora dreta del Barranc de l'Escorial que per allí ja se'n comença a dir Barranc de Mascalbó. Travessa la urbanització "Les Palmeres", segueix una direcció sud-est passant vora el Mas Vermell, i va fins al Camí del Mas del Blasi, a poca distància de Mas Calbó, on creua el camí de Riudoms a Vilaseca. Va pel fil d'un serret que separa les terres d'Aigüesverds de les de Porpres, però més avall s'enfondeix i baixa. Travessa terres més aviat pobres, amb garrofers i olivers. Vora Mas Calbó, en aquest camí, s'hi han fet troballes prehistòriques.[1] El primer document conegut que el referencia és del 1676.[2] És un camí protegit, classificat com a de tercer ordre, segons la denominació de l'Ajuntament de Reus, categoria que indica una funció d'accés a propietats agrícoles particulars i a equipaments singulars o empreses.[3]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Camí d'Aigüesverds
  1. Amigó, Ramon. Materials per a l'estudi dels noms de lloc i de persona, i renoms, del terme de Reus. Reus: Associació d'Estudis Reusencs, 1988, p. 42. ISBN 8486387655. 
  2. "caratera veynal que puja a Ayguas Verts" Llevador de Mascalvó any 1676. fol. 102 r. Arxiu Municipal de Reus
  3. Modificació del pla general municipal d'ordenació de Reus que complementa el pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic, historicoartístic i natural de la ciutat de Reus. Reus: l'Ajuntament, 2005, p. 22.