Can Paulet

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Paulet
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xvii-XIX
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCervelló (Baix Llobregat) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióUrbanització Can Paulet
Map
 41° 24′ 22″ N, 1° 57′ 45″ E / 41.40619°N,1.9625°E / 41.40619; 1.9625
Format perfont de Can Paulet Modifica el valor a Wikidata
Bé cultural d'interès local
Data15 novembre 1989
Id. IPAC18237 Modifica el valor a Wikidata
Bé cultural d'interès local
font de Can Paulet
Data15 novembre 1989
Id. IPAC18242 Modifica el valor a Wikidata

Can Paulet és una masia del municipi de Cervelló (Baix Llobregat) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. A prop hi ha la Font de Can Paulet, una obra també inventariada de manera singular.

Masia[modifica]

És una masia rural amb coberta a dues vessants que conserva el portal d'arc de mig punt adovellat i un finestral gòtic. A la part de dins conserva les arcades a la part central i la bodega, si bé els sostres estan enfonsats. Les restauracions que s'observen en una part de la casa dels anys 40 del segle XX donen a entendre que la casa fou abandonada modernament, segurament pel fet de desenvolupar la urbanització del mateix nom.[1]

Font de Can Paulet[modifica]

Font de Can Paulet

La Font de Can Paulet és una font de muntanya que es troba molt a prop de la masia de Can Paulet. L'accés més conegut és pel camí que va de Can Mascaró fins a Can Llopart. Segons sembla, en algun moment es canvià la seva ubicació, situant-la prop d'un hort i es construí una bassa feta d'obra vista que aprofita l'aigua que brolla de la font. El parament és de pedres irregulars unides amb molt de morter i el brollador és metàl·lic, força simple.[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Paulet
  1. «Can Paulet». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 20 desembre 2015].
  2. «Font de Can Paulet». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 20 desembre 2015].