Vés al contingut

Can Talaia (Aiguaviva)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Talaia
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXVII
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaAiguaviva (Gironès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAiguaviva (Gironès)
Map
 41° 56′ N, 2° 45′ E / 41.93°N,2.75°E / 41.93; 2.75
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC20750 Modifica el valor a Wikidata

Can Talaia és un edifici del municipi d'Aiguaviva (Gironès) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És una casa ituada a la pujada a la plaça del poble és una edificació que ha conservat, en certa manera, la seva fisonomia originària. En aquest sentit, les reformes que es dugueren a terme no alteraren l'estètica primitiva. Llurs murs són de pedra austera, mentre els marcs de finestres, portes i cantonades presenta pedra ben treballada. Està conformada per quatre cossos, coberta per teulada a dos vessants. Inscrites en els marcs de les finestres es troben diferents dates: finestra de la cuina (1634), amb una inscripció que resa així "BANET ME FECIT"; al costat oposat, en una altra finestra, hi ha l'any 1673 amb la següent epigrafia "BALDIRI SABATER". Interiorment hi ha forjats de cairats i murs de pedra o morter. Detall decoratiu a les llindes. Senzilla i asimètrica.[1]

Referències[modifica]

  1. «Can Talaia». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 7 novembre 2014].