Captain Blood (pel·lícula 1924)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaCaptain Blood
Fitxa
DireccióDavid Smith
Protagonistes
Ajudant de direccióWilliam T. Dagwell
Director artísticAl Herman
GuióJay Pilcher
Rafael Sabatini,
de la novel·la El capitán Blood
MúsicaJames C. Bradford
FotografiaW. Steve Smith Jr.
ProductoraVitagraph Studios
DistribuïdorMundial Film
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena21 de setembre de 1924
Durada110 minuts
11 rotllos
Idioma originalfilm mut, títols en castellà
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Format4:3 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enCaptain Blood (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Gènereacció i aventures amb pirates del carib

IMDB: tt0014759 Filmaffinity: 412696 Letterboxd: captain-blood-1924 Allmovie: v86605 TCM: 338572 AFI: 3203 TMDB.org: 327306 Modifica el valor a Wikidata


Captain Blood és una pel·lícula muda d'aventures històriques produïda l'any 1924 per The Vitagraph Company of America. Basada en la novel·la Captain Blood, His Odyssey, de Rafael Sabatini i dirigida per David Smith, el film fou distribuït a Espanya per la distribuïdora catalana Mundial Film.[1]

Argument[modifica]

El metge Peter Blood (Kerrigan) s'involucra amb un grup de rebels que intenten derrocar al rei Jacob II d'Anglaterra i és confinat a l'illa de Barbados com a esclau. Aquest lloc és adquirit pel coronel Bishop (Wilfrid North) gràcies a la intervenció de la seva neboda Arabella (Jean Paige). En mig d'un atac d'una nau espanyola sobre la localitat, Blood escapa amb els seus companys, atrapen el vaixell agressor i es converteixen en pirates. Amb el nou rei Guillem III d'Anglaterra, Blood torna a ser lleial a la monarquia i ajuda a la derrota dels invasors francesos sobre Port Roial. Finalment és anomenat governador de Jamaica i obté el compromís matrimonial amb Arabella.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. Fernández Alvarez, Ana «Rodrigo Soler i Palau i la Mundial Film». Cinematògraf [Barcelona], 2a època, Num.2: Infraestructures industrials, 1995, pàg. 145-155.
  2. Bennett, Carl. «The Progressive Silent Film List» (en anglès). The silent era.. Silent Era Company, 1999-2013. [Consulta: 22 desembre 2013].

Bibliografia[modifica]