Carles Sierra

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCarles Sierra
Biografia
Naixement1963 Modifica el valor a Wikidata (60/61 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Director Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial
2019 – Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Politècnica de Catalunya Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiRamon López de Mántaras i Badia Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócientífic, professor d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorInstitut d'Investigació en Intel·ligència Artificial
Universitat de Tecnologia de Sydeney Modifica el valor a Wikidata
Obra
Estudiant doctoralPablo Cayetano Noriega Blanco Vigil, Dídac Busquets i Font, Juan Antonio Rodríguez Aguilar (en) Tradueix, Jordi Sabater i Mir (en) Tradueix, Marc Esteva (en) Tradueix, Lluís Vila (en) Tradueix, Peyman Faratin, Gopal Ramchurn (en) Tradueix, Marta Domingo (en) Tradueix, Anton Bogdanovych (en) Tradueix, Ana Casali (en) Tradueix, Adrián Perreau de Pinninck Bas (en) Tradueix, Sindhu Joseph (en) Tradueix, Angela Fabregues, María del Carmen Delgado Román (en) Tradueix, Dave de Jonge (en) Tradueix i Ewa Andrejczuk (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Carles Sierra (Barcelona, 1963) és un científic i professor i investigador català, director de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA) del Consell Superior d'Investigacions Científiques.

Professor d'Investigació del CSIC i director de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial des del 2019, també és professor adjunt de la Universitat de Tecnologia de Sydney (UTS). Ha treballat prèviament en diferents universitats del Regne Unit i d'Austràlia. La seva recerca se centra actualment[Quan?] en els sistemes intel·ligents distribuïts i en les tecnologies de l'acord.

Ha participat en més de quaranta projectes de recerca finançats per la Unió Europea i diferents governs i ha publicat més de tres-cents articles en revistes i congressos científics. És editor en cap de la revista Journal of Autonomous Agents and Multiagent Systems i membre del comitè editorial de revistes d'intel·ligència artificial.[1]

El 2019 va rebre el Premi de Recerca d'Agents Autònoms ACM/SIGAI.[2][3]

Referències[modifica]

  1. «Carles Sierra». Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). [Consulta: 8 agost 2020].
  2. «Carles Sierra». Revista Idees. Centre d'Estudis de Temes Contemporanis de la Generalitat de Catalunya, Núm. 48, 2020 [Consulta: 8 agost 2020].
  3. «Carles Sierra». B·Debate. Biocat - Obra Social “la Caixa”. [Consulta: 8 agost 2020].