Carlota de Hessen-Kassel

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCarlota de Hessen-Kassel

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Charlotte von Hessen-Kassel Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement20 novembre 1627 Modifica el valor a Wikidata
Kassel Modifica el valor a Wikidata
Mort26 març 1686 Modifica el valor a Wikidata (58 anys)
Heidelberg Modifica el valor a Wikidata
Sepulturaesglésia del Sant Esperit Modifica el valor a Wikidata
Família
FamíliaCasa de Hessen Modifica el valor a Wikidata
CònjugeCarles I Lluís del Palatinat (1650–) Modifica el valor a Wikidata
FillsCarles II, elector palatí, Elisabet Carlota del Palatinat, Friedrich von der Pfalz (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParesGuillem V de Hessen-Kassel Modifica el valor a Wikidata  i Amàlia Elisabet de Hanau-Münzenberg Modifica el valor a Wikidata
GermansGuillem VI de Hessen-Kassel Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 92941616 Modifica el valor a Wikidata

Carlota de Hessen-Kassel (en alemany Charlotte von Hessen-Kassel) va néixer a Kassel (Alemanya) el 20 de novembre de 1627 i va morir a Heidelberg el 26 de març de 1686. Era filla del landgravi Guillem V de Hessen-Kassel (1602-1637) i d'Amàlia Elisabet de Hanau-Münzenberg (1602-1651).

La seva vida va venir marcada per la imposició d'un matrimoni de conveniències. Les desavinences matrimonials afloraren aviat, tant pel caràcter fort i malhumorat de Carlota a qui agradava el joc i muntar a cavall, com per l'agressivitat del seu marit Carles Lluís i la seva afició a la caça que el distreia fins i tot de les tasques de Govern. Carles Lluís es procurà, a més una amant, Maria Lluïsa de Degenfeld, una dama de la mateixa Cort amb qui es casaria després d'haver-se divorciat de Carlota.

Com a resultat del seu infeliç matrimoni, els nens de Carlota van ser enviats a viure amb la seva tia paterna Sofia a Hannover. Amb tot, després del divorci, Carlota es va quedar a viure a Heidelberg, amb l'esperança de poder recuperar el seu marit. Va viure-hi reclosa fins que amb la mort de Carles Lluís, va ser succeït pel seu fill Carles.

Matrimoni i fills[modifica]

Essent encara molt jove, i com a forma de segellar una aliança entre les famílies de Wittelsbach i de Hessen, es va acordar el seu casament amb l'elector palatí Carles Lluís (1617-1680), fill de Frederic V (1596-1632) i de la princesa Elisabet d'Anglaterra (1592-1662). El casament va tenir lloc al castell de Heidelberg el 22 de febrer de 1650. La parella, que acabà divorciant-se, va tenir tres fills:

Bibliografia[modifica]

  • Robert Geerdts (Hrsg.): Die Mutter der Könige von Preußen und England. Memoiren und Briefe der Kurfürstin Sophie von Hannover, Lebensdokumente vergangener Jahrhunderte 8, München 1913.
  • Wolfgang von Moers-Messmer: Heidelberg und seine Kurfürsten. Die große Zeit der Geschichte Heidelbergs als Haupt- und Residenzstadt der Kurpfalz, Ubstadt-Weiher 2001.