Vés al contingut

Carrer del Carme (Vilassar de Mar)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Carrer del Carme
Imatge
Dades
TipusCarrer Modifica el valor a Wikidata
Construcciófinal del segle xix
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaVilassar de Mar (Maresme) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. del Carme. Vilassar de Mar (Maresme)
Map
 41° 30′ 08″ N, 2° 23′ 24″ E / 41.5021°N,2.39008°E / 41.5021; 2.39008
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC9307 Modifica el valor a Wikidata

El Carrer del Carme és un carrer del municipi de Vilassar de Mar (Maresme) que forma part en el seu conjunt de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

El carrer del Carme és un dels més interessants de Vilassar de Mar degut a la disposició que presenten els seus elements arquitectònics: les cases a la banda del carrer i els jardins o patis a l'altra. Aquesta tipologia és típica d'alguns pobles del Maresme i es troba aquí perfectament conservada. Algun d'aquests patis s'ha convertit en un pas de vianants, per tant en un espai públic. La majoria dels patis estan tancats amb reixes de ferro i estan situats perpendicularment a la riera. Alguns són de llargada considerable, que fou limitada en una reforma del 1918-20 en què es reduïren els patis per a construir les parets actuals de la Riera i realitzar el Passeig dels Pins.[1] El carrer de Sant Roc presenta les mateixes característiques encara s'han construït nous edificis en molts dels patis.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Carrer del Carme
  1. 1,0 1,1 «Carrer del Carme». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 19 març 2015].