Casa Coma (Figueres)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Coma
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciófinal del segle xix
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura eclèctica Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFigueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. de la Palmera, 9
Map
 42° 16′ N, 2° 58′ E / 42.27°N,2.96°E / 42.27; 2.96
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC19671 Modifica el valor a Wikidata

La Casa Coma és un edifici del municipi de Figueres (Alt Empordà) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici entre mitgeres a davant de la plaça de la Palmera amb planta baixa, dos pisos i golfes. La planta baixa amb quatre portals (tres amb dedicació comercial). Al primer pis balconada central correguda i dos balcons laterals. Al segon pis quatre balcons suportats per mènsules com els del segon pis. Les obertures del segon pis estan emmarcades per unes motllures que imiten una pilastra coríntia i amb una llinda decorada amb ornamentació floral. Això es repeteix en el tercer pis tot i que a causa del mal estat de conservació de l'edifici en algunes finestres ha desaparegut. La planta golfes té quatre obertures de ventilació. Els pisos estan separats per unes motllures amb decoració vegetal. Culminat per cornisa i terrassa.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Coma
  1. «Casa Coma». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 gener 2015].