Casa Macau

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Macau
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Inici
Característiques
Estil arquitectònicModernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFigueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAv. Vilallonga, 36 - c. Rubaudonadeu. Figueres (Alt Empordà)
Map
 42° 16′ N, 2° 58′ E / 42.27°N,2.97°E / 42.27; 2.97
IPA
IdentificadorIPAC: 19682

La Casa Macau és un edifici del municipi de Figueres (Alt Empordà) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici situat a davant de la via del tren, el que foren els afores en el moment de la seva construcció. És un edifici en cantonada. Les dues façanes es solucionen en dos registres. La inferior comprèn la planta baixa recoberta en pedra, evocant l'encoixinat rústic, amb grans portals d'arc de mig punt (sis i quatre respectivament); El registre superior comprèn el pis principal i el segon, dividit en vertical i separant els espais amb motllures que representen pilastres de carreus sobresortits. Al primer pis hi ha alternança de balcó gran (d'obra i ferro) aguantats per mènsules, i de petit (de forja). El segon pis, a manera d'altell, presenta grups de tres finestres. Corona la façana una motllura, la cornisa i la balustrada del terrat, aquesta última alterna el motiu floral circular i el pany de paret. Edifici cobert per terrassa.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Macau
  1. «Casa Macau». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 gener 2015].