Casa Mallafré

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Mallafré
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XX Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicnoucentisme Modifica el valor a Wikidata
Altitud209 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaValls (Alt Camp) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCarrer de la Carnisseria, 20 Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 16′ 59″ N, 1° 14′ 51″ E / 41.28306°N,1.24746°E / 41.28306; 1.24746
Bé cultural d'interès local
Data1988
Id. IPAC8015 Modifica el valor a Wikidata

La Casa Mallafré o Ca Vallmoll és un edifici noucentista de Valls (Alt Camp) protegit com a Bé Cultural d'Interès Local.

Descripció[modifica]

Edifici modernista entre mitgeres que té baixos comercials, dues plantes d'habitatges i golfa. A la planta baixa hi ha dues portes, la d'accés als habitatges, amb muntants i arcs de mig punt motllurats, i la central, una gran portalada amb un arc rebaixat, amb dues fulles i tarje lateral fitxa que correspon a l'entrada del bar que hi ha a l'edifici. Per sota del forjat hi ha una sanefa, que té un medalló.

En el primer pis, hi ha una tribuna amb cinc columnes toscanes. Per damunt de la tribuna, hi ha una àmplia cornisa motllurada que segueix la reculada de la tribuna, i els balcons terrasses, que tenen barana composta de dues pilastres frontals que limiten quatre balustres i una pseudocolumna que limita amb dos balustres. En les llindesd'aquestes oberures, iguals que en el sostre del fojat/balcó adient, amb escuts, garlanes, entre altres detalls[1]

En la segona planta hi ha un balcó corregut amb tres portes balconeres dintells iguals que els del primer pis. Cornisa amb una sèrie d'impostes dona pas a les golfes, en què hi ha tres obertures cegues el·líptiques i esgrafiades. Barana de pedra al cim.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Mallafré
  1. 1,0 1,1 «Casa Mallafré». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 15 octubre 2013].