Casa Palmés

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Palmés
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Inici
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaIgualada (Anoia) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Baix de Sant Antoni, 4. Igualada (Anoia)
Map
 41° 35′ N, 1° 37′ E / 41.58°N,1.62°E / 41.58; 1.62
IPA
IdentificadorIPAC: 5753

La Casa Palmés és un edifici del municipi d'Igualada (Anoia) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És un edifici de principis del segle XX situat en un xamfrà que li fa agafar aquesta forma tan singular que sembla que la construcció es desdobla simètricament per reproduir-se en un i altre cantó. Destaca la senzillesa decorativa de la façana exterior on tan sols un arc escarser a la primera filera de finestres i uns de mig punt més petits, a les finestres superiors, trenquen la monotonia del conjunt. A ressaltar també els petits fragments de baix relleu de pedra amb temes animals i vegetals que s'introdueixen a cada finestra a banda i banda. Destaca l'acabament superior en línia sinuosa ondulada que cobreix la teulada de dues vessants.[1] L'obra va significar la reforma d'una antiga casa. Es va ampliar i unificar estilísticament la façana. Fou promoguda per Antoni Baliu Vives.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Palmés
  1. 1,0 1,1 «Casa Palmés». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 9 octubre 2014].