Casa Ramon Samaranch

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Ramon Samaranch
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteLluís Muncunill
ConstruccióSegle XX (1916)
Característiques
Estil arquitectònicmodernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaTerrassa (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Volta, 13. Terrassa (Vallès Occidental)
Map
 41° 34′ N, 2° 01′ E / 41.56°N,2.01°E / 41.56; 2.01
IPA
IdentificadorIPAC: 28138

La Casa Ramon Samaranch és un edifici de Terrassa inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, situat al carrer de Volta, al barri de Ca n'Aurell.

Descripció[modifica]

Es tracta d'un conjunt de dos petits habitatges unifamiliars bessons de les dimensions d'un casal situats entre mitgeres, de planta rectangular, cadascun dels quals consta de planta baixa i dos pisos, amb les obertures lleugerament arrodonides. A la planta baixa hi ha dues obertures, la porta d'accés a l'esquerra i una finestra. Al primer pis hi ha un balcó amb barana de ferro sinuosa, i al segon pis, tres finestres balconeres. El coronament de l'edifici és amb una doble cornisa arrodonida.[1]

Una altra vista del conjunt

Història[modifica]

La Casa Ramon Samaranch va ser bastida l'any 1916 per l'arquitecte Lluís Muncunill. Segons la fitxa de l'Inventari d'Edificis i Elements Arquitectònics de l'Ajuntament de Terrassa no hi ha documentada cap ampliació per part de l'autor,[1] cosa que fa pensar que tots dos edificis foren construïts alhora.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Ramon Samaranch
  1. 1,0 1,1 «Casa Ramon Samaranch». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 28 octubre 2014].

Vegeu també[modifica]