Vés al contingut

Casa de la Vila de Sidamon

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa de la Vila de Sidamon
Imatge
Dades
TipusCasa consistorial Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteJosep Lluís Mateo Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX
Característiques
Estil arquitectònicDarreres tendències
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSidamon (Pla d'Urgell) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Major, 6. Sidamon (Pla d'Urgell)
Map
 41° 38′ N, 0° 50′ E / 41.63°N,0.83°E / 41.63; 0.83
IPA
IdentificadorIPAC: 17715

Casa de la Vila de Sidamon és un monument del municipi de Sidamon (Pla d'Urgell) inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici públic on es desenvolupen les tasques pròpies de l'administració local. Fou construït en dues fases (1983 i 1984) seguint el projecte desenvolupat per l'arquitecte de Barcelona, Josep Lluís Mateo. Interiorment l'edifici es desenvolupa en planta baixa i dos pisos d'alçada. L'element que distribueix l'espai interior i que determina les circulacions és l'escala. En planta baixa es troba la sala d'actes; a la planta 1a la secretaria, l'arxiu administratiu i els serveis; la planta superior és ocupada per despatxos. En definitiva, però, és un edifici més aviat de dimensions reduïdes, les quals, a més a més, es veuen minvades per l'extraordinari pes que s'emporta l'escala. Quan a nivells d'acabats, hem de dir que tant l'interior com l'exterior segueixen un mateix criteri en la línia modernista actual: la bellesa ve determinada pel mateix material i per la seva combinació amb d'altres, produint jocs de llum i contrastos d'espais massissos i buits. L'element ornamental és absent i cal trobar-ho en aquests jocs de materials. L'efecte resultant en aquest edifici és una façana austera, equilibrada i elegant.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa de la Vila de Sidamon
  1. «Casa de la Vila de Sidamon». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 18 setembre 2013].