Castell de Toga

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Castell de Toga
Imatge
Dades
TipusCastell Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XII - 
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaToga (Alt Millars) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióDalt un turó prop de la llera del riu Millars.
Map
 40° 02′ N, 0° 22′ O / 40.04°N,0.37°O / 40.04; -0.37
Bé d'interès cultural
Codi IGPCV12.113-9999-000002[1] Modifica el valor a Wikidata

El castell de Toga és una construcció defensiva d'origen àrab situada a la part baixa de la població de Toga, a l'Alt Millars (País Valencià), al costat del llit del riu Millars.

La seua construcció i funcionalitat cal relacionar-la amb la importància estratègica del lloc, aigües avall de l'estret pas de l'estret de Toga, imponent congost del Millars.

Descripció[modifica]

És de planta irregular i amb el temps va passar de ser una obra militar i estratègica a convertir-se en un castell-palau senyorial. En l'actualitat es troba en un estat de conservació bastant precari, tot i que encara es poden observar alguns llenços de l'estructura defensiva externa.

Referències[modifica]

Aquest article incorpora material procedent de la pàgina web de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que mitjançant una autorització va permetre agregar contingut i imatges i publicar-los sota llicència GFDL.

Bibliografia[modifica]

  • "Castillos, Torres y Fortificaciones de la Comunidad Valenciana". VV.AA. (en castellà). Editorial Prensa Valenciana S.A. València 1995. Pàg.184
  1. URL de la referència: https://eduwp.edu.gva.es/patrimonio-cultural/ficha-inmueble.php?id=4673. Data de consulta: 21 agost 2023.