Caterina Assandra

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCaterina Assandra
Biografia
Naixementc. 1580 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Pavia (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Mortc. 1618 Modifica el valor a Wikidata (37/38 anys)
Lomello (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióEsglésia Catòlica Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócompositora, monja Modifica el valor a Wikidata
GènereMúsica sacra i música clàssica Modifica el valor a Wikidata
MovimentMúsica del Renaixement Modifica el valor a Wikidata
Orde religiósOrde de sant Benet Modifica el valor a Wikidata
InstrumentOrgue Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: f166aa1b-241c-4f6e-abf5-7b27508b1f2b Lieder.net: 31443 Discogs: 5464355 IMSLP: Category:Assandra,_Caterina Modifica el valor a Wikidata

Caterina Assandra (1590 - c.1618) va ser una compositora italiana i monja benedictina. Va escriure nombrosos motets i diverses composicions per a òrgan, amb tablatura alemanya.

Va estudiar contrapunt amb Benedetto Re, un dels mestres majors de la catedral de Pavia, qui li va dedicar una òpera el 1607. El seu talent musical va ser comentat per l'editor Lomazzo a l'inici de la seva carrera, en la dedicatòria del treball de Giovanni Paolo Cim. S'han conservat els seus llibre de motets, «Motetti à due, & tre voci, op.2», dedicats al bisbe de Pavia el 1609, però la seva òpera Opus 1 s'ha perdut.

El 1609 Caterina va prendre els vots i va entrar al monestir benedictí de Sant'Agata, en Lomellina, prenent el nom religiós d'Àgata. Allí va continuar component, incloent una col·lecció de motets en el nou estil concertato de Milà, un Salvi Regina a vuit veus el 1611, i un motet per a quatre veus, Auditi verbum Dominum, el 1618. Els motets d'Assandra van ser d'entre els primers a ser publicats a Milà en l'estil romà.

L'obra d'Assandra va ser innovadora i tradicional al mateix temps.

Bibliografia[modifica]