Centre Nacional d'Esports Papendal

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Centre Nacional d'Esports Papendal

Modifica el valor a Wikidata
Imatge
Dades
TipusInstal·lació esportiva i hotel Modifica el valor a Wikidata
Construcció7 maig 1971 Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaArnhem (Països Baixos) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPapendallaan 3 Modifica el valor a Wikidata
Map
 52° 00′ 33″ N, 5° 49′ 15″ E / 52.0092°N,5.8208°E / 52.0092; 5.8208
Activitat
Propietat deNOC*NSF Modifica el valor a Wikidata
OcupantVitesse Voetbal Academie (en) Tradueix
NOC*NSF Modifica el valor a Wikidata
Lloc websportcentrumpapendal.nl Modifica el valor a Wikidata

El Centre Nacional d'Esports Papendal és un centre nacional esportiu dels Països Baixos, situat a la regió del Veluwe, a 8 km d'Arnhem.

Centre d'Esports Nacional[modifica]

L'entrenador Dieter Kollark donant instruccions a l'atleta alemany a les instal·lacions d'interior del Centre Esportiu Papendal.

El primer esdeveniment que es va realitzar al centre Papendal foren els Jocs Paralímpics de 1980, entre el 21 de juny i el 5 de juliol. Tot i així, el centre no va desenvolupar-se plenament fins a partir del 1993, moment en què va aparèixer el Comitè Olímpic Neerlandès (CON) i la Federació Esportiva Neerlandesa (FSN). El CON i la FSN estan formats per 90 organitzacions esportives afiliades, que representen uns 2.700 esportistes.[1]

Papendal també és l'indret on s'entrena l'equip de futbol SBV Vitesse, així com tot el seu sistema formatiu. A més, a les instal·lacions hi ha una sala de conferències i un hotel.

Per preparar-se per als Jocs Olímpics de Londresede 2011s va construir a les instal·lacions una rèplica del circuit de BMX racing London Velopark.[2] Aquesta pista va ser l'indret escollit per disputar una prova dels UCI BMX World Championships els dies 27 i 28 de maig de 2011.

Des del gener de 2013 el Centre d'Esports Papendal es va separar oficialment del CON i la FSN, apareixent com a organització independent. Aquesta separació va aportar molts beneficis comercials al centre. Actualment hi ha instal·lacions per diversos esports, com ara l'atletisme o el ciclisme, entre d'altres.

Jocs de Papendal[modifica]

Laurien Hoos competint en els Jocs de Papendal del 2007.

Els Jocs de Papendal eren un torneig d'atletisme que es disputava anualment. Juntament amb els Jocs de Fanny Blankers-Koen i l'NK Athletics Papendal, aquests events combinats eren l'esdeveniment atlètic més important dels Països Baixos. Se celebrava a principis d'estiu, essent tradicionalment una de les darreres oportunitats pels atletes neerlandesos de classificar-se per als principals tornejos internacionals. Els Jocs de Papendal es van disputar per darrera vegada el 2008, principalment per la incapacitat de trobar un patrocinador.

Referències[modifica]

  1. «Over ons (About us)» (en neerlandès). NOC*NSF. [Consulta: 4 desembre 2010].
  2. Ollie Williams. «Building a London 2012 venue - in a Dutch forest». BBC Sport, 25-03-2011. [Consulta: 25 març 2011].

Enllaços externs[modifica]