Clara Oswald

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeClara Oswald

Jenna Coleman, actriu que interpreta a Clara Oswald.
Tipuspersonatge de Doctor Who
personatge humà de ficció
personatge de sèrie de televisió Modifica el valor a Wikidata
Creat perSteven Moffat Modifica el valor a Wikidata
Interpretat perJenna Coleman Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraDoctor Who Modifica el valor a Wikidata
UniversUnivers de Doctor Who Modifica el valor a Wikidata
Dades
Gènerefemení Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciómestra d'escola i viatger en el temps Modifica el valor a Wikidata
NacionalitatRegne Unit Modifica el valor a Wikidata
NaixementRegne Unit Modifica el valor a Wikidata, 23 novembre 1986 Modifica el valor a Wikidata
MortLondres Modifica el valor a Wikidata
Família
ParellaDanny Pink (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Clara Oswald, també coneguda com a Oswin Oswald i Clara Oswin Oswald és un personatge de ficció interpretat per Jenna Coleman[1] a la longeva sèrie britànica de ciència-ficció Doctor Who. Clara és una acompanyant de l'Onzè Doctor que va debutar en la setena temporada de la sèrie.

Recepció[modifica]

Nick Setchfield d'SFX va lloar el debut d'Oswin Oswald al manicomi dels Daleks, així com la interpretació de Smith, els efectes especials i la subtrama emocional d'Amy i Rory.[2] El crític d'io9, Charlie Anders va assenyalar que la trama "és principalment només una excusa per explorar la relació duradora del Doctor amb els dàleks i per mostrar el trist que s'ha tornat.[3] La reintroducció del personatge com Clara a Els homes de neu va rebre generalment reaccions positives dels crítics. The Guardian va dir que era el millor especial de Nadal des de La invasió per Nadal. Va lloar a Jenna Coleman dient que "El cop mestre darrere de l'aparició sorpresa de Jenna-Louise Coleman és que ens feia estimar veure més d'ella fins i tot abans que s'hagués anat Karen Gillan. La descarada i segura de si mateixa Clara es va guanyar un lloc en els nostres cors des del principi".[4][5] The Daily Mail també va lloar a Coleman dient que "Jenna-Louise Coleman es guanya als fans de Doctor Who, un cop més. Ells senten que és un reemplaçament adequat per Karen Gillan".[6]

Referències[modifica]

  1. «Jenna-Louise Coleman wins over Doctor Who fans as she appears in another different guise in Christmas Special». dailymail.co.uk. Daily Mail, 25-12-2012. [Consulta: 25 desembre 2012].
  2. Setfield, Nick. «Doctor Who 7.01 "Asylum of the Daleks" Review». SFX, 01-09-2012. [Consulta: 2 setembre 2012].
  3. Anders, Charlie Jane. «Doctor Who and the Codependency of the Daleks». io9, 01-09-2012. [Consulta: 3 setembre 2012].
  4. Martin, Dan. «Doctor Who: The Snowmen – Christmas special 2012». The Guardian, 29-09-2012. [Consulta: 26 desembre 2012].
  5. «Review of Doctor Who ‘The Snowmen'». Independent Arts Blogs. Arxivat de l'original el 2012-12-28. [Consulta: 26 desembre 2012].
  6. «Jenna-Louise Coleman wins over Doctor Who fans as she appears in different guise in Christmas Special | Mail Online». Daily Mail. [Consulta: 26 desembre 2012].

Enllaços externs[modifica]