Coca de molletes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula menjarCoca de molletes
Característiques
Regiól'Alacantí Modifica el valor a Wikidata
País d'origenEspanya Modifica el valor a Wikidata
On es menjaAlacantí
Quan es menjaRomeria de Santa Faç i Nit de Sant Joan
GastronomiaCuina del País Valencià
Detalls
Tipusdarreries Modifica el valor a Wikidata
Ingredients principalsFarina, oli d'oliva, sal

La coca de molletes és un article de rebosteria típic d'Alacant i la comarca de l'Alacantí. Se sol consumir en esmorzars o berenars o bé com a aperitiu abans d'àpats més copiosos. Amb pocs ingredients i bons resultats, com correspon a una recepta popular, es fa per a excursions o per a la romeria de la Santa Faç o les Fogueres.[1] També es pot trobar durant tot l'any a les fleques i pastisseries d'Alacant i el seu voltant.

És una coca feta de farina, oli d'oliva, aigua i sal; amb xicotetes variacions segons la població. Aquestes variacions consisteixen bàsicament en la forma de preparar la base, que pot ser de farina sense llevat, amb llevat o milfulls.[2]

Referències[modifica]

  1. «Coca de molletes» (en castellà). Nostra Taula cuina Valenciana. Comarca Rural, s.d.. [Consulta: 6 gener 2015]. «Pocos ingredientes y buenos resultados, como corresponde a una receta tan popular, típica de Alicante, y que se hace sobre todo para excursiones y sobre todo para la romería de la Santa Faz o durante les Fogueres.»
  2. «Coca de molletes». Web oficial. Benigembla: Ajuntament de Benigembla,  (). Arxivat de l'original el 2015-09-23. [Consulta: 6 gener 2015].