Col·legi Major Sant Raimon de Penyafort i Nostra Senyora de Montserrat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCol·legi Major Sant Raimon de Penyafort i Nostra Senyora de Montserrat
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusCol·legi Major Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1959
Un dels edificis del Col·legi Major, vist des de la Diagonal

El Col·legi Major Sant Raimon de Penyafort i Nostra Senyora de Montserrat és un dels col·legis majors de la Universitat de Barcelona, fundat l'any 1959. En l'actualitat compta amb uns 450 col·legials i col·legiales, estudiants de diverses universitats catalanes, i és el que té més places de tot Espanya.

Història[modifica]

Els col·legis es van construir a partir de 1955, obra de l'arquitecte Pere Benavent de Barberà, en un estil neoracionalista, impulsat en aquell temps pel Ministeri d'Educació, amb alguns elements heterodoxos introduïts per l'arquitecte.[1] La part baixa de la façana que dona a la Diagonal té un aplacat de pedra decorat amb figures al·legòriques de l'art i la ciència.[1]

Al començament, el dos col·legis majors que ara estan units eren independents. El Penyafort era el masculí, i la seva gestió era pública, i el Montserrat era el femení i la seva gestió corresponia a les Teresianes. A principis dels anys vuitanta, els dos edificis s'uniren mitjançant un pont, on se situen els servis comuns,[1] i la gestió fou conjunta. Des d'aleshores, el Col·legi s'anomena Penyafort-Montserrat.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Els col·legis majors al cercador de patrimoni de l'Ajuntament de Barcelona

Enllaços externs[modifica]